Η κυβέρνηση κωφεύει, η αλληλεγγύη περισσεύει

Μοιραστειτε το

Συνεχίζεται η επικοινωνιακή πολιτική της κυβέρνησης στην υπόθεση Κουφοντίνα, την ώρα που έχουν εξαντληθεί όλες οι προσφυγές στη Δικαιοσύνη για την εφαρμογή του νόμου και ο κρατούμενος οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον θάνατο.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Λαμίας απέρριψε το αίτημα του κρατούμενου για αναβολή έκτισης της ποινής του, που είχαν υποβάλλει οι συνήγοροί του, μέχρι την αποκατάσταση της υγείας του, μετά από 56 ημέρες απεργίας πείνας και 10 ημέρες δίψας.

Ο ίδιος ο Δημήτρης Κουφοντίνας, αφού ενημερώθηκε για την δικαστική απόφαση, ανέφερε στους δικούς του πως έτσι κι αλλιώς ποτέ δεν πίστεψε ότι οποιαδήποτε διαδικασία στο τοπικό πρωτοβάθμιο δικαστήριο θα έχει θετικό αποτέλεσμα και ότι συνεχίζει.

«Κανένας νεκρός της πείνας απεργός» φώναξαν διαδηλωτές και διαδηλώτριες σε ακόμα μία μαζική πορεία στην Αθήνα, παρά τους αυστηρούς ελέγχους της αστυνομίας, αλλά και σε πολλές πόλεις της χώρας, ανταποκρινόμενοι σε καλέσματα της πρωτοβουλίας δικηγόρων, κομμάτων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και συλλογικοτήτων του αντεξουσιαστικού χώρου.

Κλείνει τα αυτιά η Πελώνη

Ωστόσο, η κυβέρνηση διά της εκπροσώπου της, τόσο στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών όσο στην απάντησή της στον Αλέξη Τσίπρα μετά την επίθεσή του για την υγεινομική και οικονομική κρίση, επέμεινε να ταυτίσει τους υποστηρικτές του δίκαιου αιτήματος του κρατούμενου με τον ΣΥΡΙΖΑ κλείνοντας συνειδητά τα αυτά στις πολύπλευρες, αγωνιώδεις, εκκλήσεις για αλλαγή στάσης προκειμένου να μη χαθεί μία ανθρώπινη ζωή.

«Στο δίλημμα με το Κράτος Δικαίου ή με τον Κουφοντίνα, ο κ. Τσίπρας έχει ήδη πάρει θέση» δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη και κατηγόρησε τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν βρήκε «μια λέξη να πει από το βήμα της Βουλής για τις απαράδεκτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος και προσβλητικές στη μνήμη των θυμάτων, δηλώσεις του κ. Δρίτσα».

Ο τελευταίος από το βήμα της Βουλής παραδέχτηκε την «ασάφεια» των ατυχών δηλώσεων του ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη “17 Νοέμβρη”», έκανε λόγο για «ανθρωποφάγα πραγματικότητα» και αδυσώπητο πολιτικό ανταγωνισμό και ανέλαβε την ευθύνη. «Ήμουν παραπάνω χαλαρός απ’ ό,τι έπρεπε, δεν φρόντισα ο λόγος μου να είναι απολύτως σαφής και να μην υπάρχουν δεύτερες ερμηνείες», είπε.

Βούτσης: Αντιπερισπασμός από τις σκανδαλώδεις υπόθεσεις

Νωρίτερα, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής σχολίασε πως ο «Αλέξης Τσίπρας θέλησε από το βήμα της Βουλής να θέσει τρία κορυφαία θέματα που έχουν απασχολήσει τον κοινοβουλευτικό έλεγχο και τον δημόσιο διάλογο και αφορούν τους σκανδαλώδεις εμβολιασμούς των “γαλάζιων” στελεχών, τις απευθείας αναθέσεις της γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής κυρίας Νικολάου και για τις σκανδαλώδεις απευθείας αναθέσεις περιφερειαρχών».

Ο Νίκος Βούτσης ανέφερε ότι η στοχοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ στην υπόθεση Κουφοντίνια είναι «μετέωρη και προδίδει ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει ένα μείζον θέμα που είναι η ισονομία στην οποία σας καλούν πάρα πολλοί άνθρωποι και της δικής σας παράταξης» προσθέτοντας πως ο Άδωνις Γεωργιάδης αντί να απαντήσει για αυτά «έκανε έναν αντιπερισπασμό μιλώντας για τον απεργό πείνας».

Υπογράμμισε πως ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε όλες τις δηλώσεις του «εκφράζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ και όλη την Αριστερά δεν έχει αφήσει ούτε ένα κόκκο, ούτε μια χαραμάδα για να εννοήσει αυτά που εσείς αναφέρετε» και καταλόγισε στη ΝΔ και την κυβέρνηση ότι «στοχοποιούν την Αριστερά, φέρνοντας και ξαναφέρνοντας θέματα, έτσι για να δημιουργείται μια αχλή κάτω από την οποία θέλετε να κρύψετε όλα τα προηγούμενα ανοικτά θέματα διακυβέρνησης και να διχάσετε την ελληνική κοινωνία».

«Αυτό δεν θα περάσει. Δεν πρόκειται σε αυτή την παγίδα να πέσει κανείς δημοκράτης πολίτης», τόνισε και προσέθεσε «εσείς θα βγάλετε ο φίδι από την τρύπα, σε εσάς είναι αυτή η καυτή πατάτα, εσείς θα πάρετε τις αποφάσεις σας ενώπιον του νόμου αλλά και της Ιστορίας».

Γρηγοριάδης: Ο Κουφοντίνας δολοφονείται από την κυβέρνηση

Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ2, Κλέων Γρηγοριάδης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δολοφονεί τον Δ. Κουφοντίνα, ο οποίος σύμφωνα με την ίδια την εκβιάζει.

«Λέτε γιατί να μην προσφύγει στην έννομη οδό. Γιατί η κυβέρνησή σας δεν το επέτρεψε, δεν του έδωσε τη δυνατότητα καθώς δεν του κοινοποιήθηκε ποτέ καμία απόφαση. Και όταν δεν έχεις απόφαση, δεν μπορείς να προσφύγεις, σε κανένα δικαστήριο».

Ο Κλέων Γρηγοριάδης διευκρίνισε τέλος ότι θα υποστήριζε το ίδιο «οποιοσδήποτε άλλος κρατούμενος ήταν στη θέση του κ. Κουφοντίνα».

Νέο παραλήρημα Γεωργιάδη

Νωρίτερα, ο υπουργός ανάπτυξης διαμήνυσε ότι η κυβέρνηση δεν μπορεί να δεχτεί η όποια Κούρτοβικ και ο όποιος Κουφοντίνας να απειλούν τη δημοκρατία

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανέλαβε ότι «έχουμε έναν βαρυποινίτη καταδικασθέντα, δολοφόνο τρομοκράτη, ο οποίος αποφασίζει να κάνει απεργία πείνας για ένα δικαίωμα το οποίο θεωρεί ότι έχει», όμως «αποφάσισε, δια της συνηγόρου του, να μην πάει στο δικαστήριο, αλλά να ξεκινήσει αυτή την απεργία πείνας και να ξεκινήσει όλη η ομάδα των φίλων της τρομοκρατίας στην Ελλάδα – αναφέρομαι σε αυτούς που σπάνε κάθε βράδυ μαγαζιά, καίνε αυτοκίνητα, πάνε στου Ζωγράφου, απειλούν τους αστυνομικούς, όλη αυτήν την ομάδα της άκρας Αριστεράς – εδώ και αρκετές μέρες να καταστρέφει δημόσια περιουσία και απειλεί ευθέως τη δημοκρατία με τα γνωστά πανό ‘Γεννηθήκαμε 17 Νοέμβρη’», είπε.

«Και τι κάνει ο Κουφοντίνας; Λέει πως ‘αν το αίτημα μου δεν γίνει δεκτό, ο στρατός μου θα κάψει την Ελλάδα’. Αυτό λέει ο Κουφοντίνας. Και τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέρει και το ΚΙΝΑΛ; Τι κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Βγαίνει και λέει να γίνει δεκτό το αίτημα του Κουφοντίνα, ακόμα και αν είναι παράνομο, ακόμα και καταπατά τους κανόνες του δικαίου. Αυτό λέει ο ΣΥΡΙΖΑ. Και λέει ότι αυτό πρέπει να γίνει για να μην χαθεί μια ανθρώπινη ζωή», είπε.

Αναφερόμενος δε στη στάση της κυβέρνησης στο θέμα επανέλαβε ότι «εμείς δεν ξεχωρίζουμε τους Έλληνες πολίτες, και λέμε ότι εάν ο κ. Κουφοντίνας θεωρεί ότι έχει αδικηθεί από μια πράξη της διοικήσεως μπορεί να προσφύγει στην ελληνική Δικαιοσύνη και να ζητήσει τη γνώμη και την απόφασή της, όπως μπορεί να το κάνει και ο κάθε πολίτης που θεωρεί ότι αδικείται. Η ιδέα ότι αυτός αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση είναι λανθασμένη».

Κεγκέρογλου: Παραδεχτείτε δώσατε πατήματα

«Παραδεχτείτε ότι χειρισμός σας έδωσε πατήματα», είπε απευθυνόμενος στην κυβέρνηση ο γραμματέας της ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής, Βασίλης Κεγκέρογλου.

«Όταν γίνεται μια συζήτηση για την ανάληψη ευθύνης, ατυχούς ή λαθεμένης δήλωσης, δεν θα πρέπει να ανακατεύουμε άλλα ζητήματα που ιστορικά έχουν κριθεί», σχολίασε αναφορικά με τις εξηγήσεις του κ. Δρίτσα.

«Έχει κριθεί ιστορικά ότι ο συκοφάντης Καμμένος, σπλάχνο από τα σπλάχνα της δεξιάς και αγκαλιαστός, αδελφοκτός της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν συκοφάντης για τον Ανδρέα Παπανδρέου και για τον Αντρίκο Παναδρέου. Καταδικάστηκε πρόσφατα, γι΄αυτό. ‘Αρα δεν είναι επιτρεπτό, ηθικό, να ανακαλούμε ιστορικά, κρυμμένες περιπτώσεις για να δικαιολογήσουμε δικά μας λάθη», είπε για να συμπληρώσει το εξής:

«Αναγνωρίζουμε ότι έγινε μια μεταστροφή από τον κ. Δρίτσα, στην απόλυτα απαράδεκτη δήλωση, όπως παρουσιάστηκε με τις διευκρινίσεις που έδωσε». Είναι όμως εξίσου απαράδεκτο «να συγχέεται η καθαρή θέση του Κινήματος Αλλαγής στο θέμα του Κουφοντίνα, με την θολή θέση του ΣΥΡΙΖΑ».

«Είναι καλός στα επικοινωνιακά και στην προπαγάνδα, ο υπουργός Ανάπτυξης, αλλά όχι σε εμάς κύριε Γεωργιάδη! Εμάς η θέση μας είναι ότι η δημοκρατία δεν εκβιάζεται, έχει όλες τις θεσμικές λειτουργίες για να λύνει ζητήματα», είπε ο κ. Κεγκέρογλου και παρατήρησε πως «είναι άλλο τι λέει ο νόμος και άλλο τι έκανε η κ. Νικολάου».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...