Η κυβέρνηση «κλέβει» 2,5 δισ. ευρώ από τα αναδρομικά και ετοιμάζεται να δώσει… επίδομα! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Όσο και να μετρούν τα νούμερα στο οικονομικό επιτελείο δεν τους… βγαίνουν για τους συνταξιούχους. Εκεί που το ποσό υπολογιζόταν σχεδόν στα 4 δισ. ευρώ, τελικά τον Οκτώβριο θα καταβληθεί 1,4 δισ., αφού πρόκειται μόνο για κύριες συντάξεις και όχι για επικουρικές και δώρα.

Πρακτικά, το οικονομικό επιτελείο κλέβει 2,5 δισ. ευρώ από τα αναδρομικά και τώρα ετοιμάζεται να δώσει στους συνταξιούχους ένα επίδομα!

Δείτε ακόμα: Το Ελεγκτικό Συνέδριο «γειώνει» τον Βρούτση: Αντισυνταγματική η τροπολογία για τα αναδρομικά!

Αν και αυτή η σκέψη έχει διαψευστεί δυο φορές από κυβερνητικά χείλη (τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα και τον οικονομικό σύμβουλο του πρωθυπουργού Αλέξη Πατέλη), φαίνεται ότι βρίσκεται στο τραπέζι (όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά) και μάλιστα για να δοθεί τα Χριστούγεννα.

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, ακόμα και με πολύ πρόχειρους υπολογισμούς, το έκτακτο βοήθημα στους συνταξιούχους δεν πρόκειται να φτάσει σε καμία περίπτωση τα 2,5 δισ. ευρώ. Με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση θεωρεί ότι θα κερδίσει πολιτικούς πόντους στην εκλογική «δεξαμενή» των συνταξιούχων, αλλά και θα έχει βγάλει λιγότερα χρήματα από τα ταμεία της.

Δείτε ακόμα: Απασφάλισε το ΕΝΔΙΣΥ: «Η Κυβέρνηση προκλητικά και ξεδιάντροπα μας κοροϊδεύει με την (ν)τροπολογία Βρούτση»

Μια τέτοια κίνηση, βέβαια, θα πρέπει να περάσει πρώτα από τους θεσμούς, κάτι που θα γίνει στην καλύτερη περίπτωση στο Eurogroup του Νοεμβρίου, όταν θα συζητηθεί η όγδοη μεταμνημονιακή αξιολόγηση. Πέρα από τους «έξω», καθοριστικό ρόλο θα παίξει και η πορεία της οικονομίας, αλλά και το αν η χώρα θα πάει σε δεύτερο lockdown, έστω και τοπικό, για παράδειγμα στην Αττική.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα