«Η κυβέρνηση αξιοποιεί την πανδημία για να βάλει στον γύψο τις λαϊκές διεκδικήσεις»

Μοιραστειτε το

Δημήτρης Κουτσούμπας

EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

«Η καταστολή και ο αυταρχισμός είναι συστατικό στοιχείο της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να υπερασπιστεί ο λαός και η νεολαία τις λαϊκές ελευθερίες και τα δικαιώματά τους πρέπει να στρέψουν την πάλη τους στην ανατροπή της σύγχρονης βαρβαρότητας, του σάπιου συστήματος που υπηρετεί αυτή τη βαρβαρότητα» σημειώνει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας. Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νεολόγος» της Πάτρας, επικρίνει την πολιτική της κυβέρνησης και σημειώνει: «Ο κορονοϊός μεταδίδεται εκεί όπου η πολλαπλά εκτεθειμένη κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας τονίζει ότι είναι σε ισχύ ένα «ευρύ νομικό πλαίσιο περιστολής των λαϊκών ελευθεριών που διαμορφώθηκε από όλες τις κυβερνήσεις “δεξιές”, “κεντροδεξιές” και δήθεν “αριστερές”».

Σχολιάζοντας τον προπηλακισμό μελών και βουλευτών του ΚΚΕ, αλλά και την ακραία καταστολή από την αστυνομία της κινητοποίησης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, είπε ότι «η απόφαση για το χτύπημα της συγκέντρωσης ήταν πολιτική, κυβερνητική και είχε την υπογραφή του υπουργού ΠΡΟΠΟ, ενώ πρόσθεσε ότι η καταστολή και ο αυταρχισμός «συνοδεύεται με τη συκοφαντία απέναντι στους κοινωνικούς λαϊκούς αγώνες, με τον αντικομμουνισμό, την επίθεση στο ΚΚΕ που εξαπέλυσαν κυβερνητικά και άλλα επιτελεία του συστήματος».

Σύμφωνα με τον γ.γ. του ΚΚΕ, το μήνυμα «της οργανωμένης απειθαρχίας της Πρωτομαγιάς στο Σύνταγμα, του αγωνιστικού εορτασμού του Πολυτεχνείου, είναι που φοβίζει την κυβέρνηση. Γιατί είναι μήνυμα ότι το εργατικό-λαϊκό κίνημα δεν παραδίνεται, δεν πρόκειται να βάλει “φίμωτρο”. Είναι μήνυμα διεκδίκησης των σύγχρονων κοινωνικών και λαϊκών αναγκών».

«Η άθλια κυβερνητική συκοφαντία ότι τάχα “οι διαδηλώσεις μεταδίδουν κορονοϊό και θάνατο” έχει καταρρεύσει προ πολλού» πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι «ο κορονοϊός μεταδίδεται εκεί όπου η κυβέρνηση αρνείται να πάρει μέτρα προστασίας στους τόπους δουλειάς, στα σχολεία, στα μέσα μεταφοράς και γι’ αυτό η κυβέρνηση είναι πολλαπλά εκτεθειμένη».

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, που εγκρίθηκε χθες με τις ψήφους της Ν.Δ. και της Ελληνικής Λύσης, είπε ότι «είναι ήδη καταδικασμένο στη συνείδηση των νέων ανθρώπων».

Σημείωσε ότι το νομοσχέδιο είναι συνειδητή πολιτική επιλογή και η «φυσική συνέχεια στο πανεπιστήμιο-επιχείρηση, που έχουν φτιάξει βήμα-βήμα όλες οι κυβερνήσεις, με βάση τις κατευθύνσεις της Ε.Ε.».

Αναφέρθηκε και στην υπεράσπιση της πανεπιστημιακής αστυνομίας «με την επίκληση στην περίοδο της χούντας από τον υφυπουργό Παιδείας ‘Αγγελο Συρίγο», σημειώνοντας ότι «ανάλογα επιχειρήματα ακούγονται συχνά από κυβερνητικά στελέχη, πολλά απ’ αυτά σερβιρισμένα με μπόλικες δόσεις αντικομμουνισμού. Όπως φαίνεται, κάποιοι, μέσα και έξω από την κυβέρνηση της ΝΔ, βρίσκονται σε έναν άτυπο διαγωνισμό για το ποιος θα χαϊδέψει περισσότερο ένα ακροδεξιό ακροατήριο, που έχει μείνει ορφανό μετά την καταδίκη της εγκληματικής ναζιστικής Χρυσής Αυγής».

«Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν σύστημα υγείας»

Όσον αφορά τα θέματα της πανδημίας, είπε πως με τον τρόπο που εξελίχθηκαν τα πράγματα, «αναγνωρίστηκε όχι μόνο η αναγκαιότητα ενός θωρακισμένου δημόσιου συστήματος υγείας, αλλά και πόσο περιττός είναι ο ιδιωτικός τομέας υγείας, ο οποίος συνεχίζει να κάνει “χρυσές δουλειές”, ενώ θα μπορούσε από την πρώτη στιγμή να επιταχθεί».

Υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ μιλά για «αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας με επίκεντρο την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Τόνισε, ακόμα, ότι «όσα εμβόλια εγκριθούν από τις αρμόδιες επιστημονικές αρχές θα πρέπει να γίνουν», και ανέφερε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να λάβει μέτρα για να έρθουν στην χώρα μας, όλες οι απαραίτητες δόσεις για την κάλυψη όλου του πληθυσμού και από κάθε κατεύθυνση» αφού είναι ασφαλή και αποτελεσματικά.

«Το μήνυμα που θέλω να δώσω είναι να μη φοβάται ο κόσμος. Επειδή εγώ έκανα και τις 2 δόσεις, δεν ήταν τίποτα περισσότερο η αίσθηση, απ’ ό,τι είναι το εμβόλιο της γρίπης που κάνω κάθε χρόνο» πρόσθεσε.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...