Η κατάρρευση ενός Πρωθυπουργού: Ομολογίες, αναιρέσεις και σύγχυση | newsbreak

Μοιραστειτε το

Παραδοχή Μητσοτάκη του φιάσκο με τα εμβόλια – Δήλωσε ότι δεν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης, ενώ λίγο πριν μιλούσε για 2.000.000 εμβολιασμούς έως τον Μάρτιο -Πήρε άρον άρον πίσω την αύξηση του προστίμου στα 500 ευρώ.

Με δύο πρόσωπα εμφανίστηκε στη Βουλή ο πρωθυπουργός -στην πρώτη αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών για το νέο έτος-, καθώς στην αρχή της μαραθώνιας συζήτησης για την πορεία της πανδημίας ήταν άκρως διχαστικός και επιθετικός, κάνοντας αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση, εγκαλώντας τα υπόλοιπα κόμματα για μη κατάθεση προτάσεων, ενώ δεν είχε και διάθεση για ψήγμα αυτοκριτικής.

Διαβάστε ακόμα: Ο Μητσοτάκης «ευλογάει τα γένια του» για τη διαχείριση της πανδημίας (video)

Στη τριτολογία του ωστόσο έκανε στροφή 180 μοιρών. Άλλαξε στάση, προσπαθώντας ίσως να ανατρέψει την εικόνα του πανταχόθεν βαλλόμενου πρωθυπουργού και αναγνώρισε τα λάθη του, αρχής γενομένης από την αύξηση του προστίμου για όσους παραβαίνουν τα μέτρα στα 500 ευρώ από 300, την οποία ανέβαλε (!) για 10 μέρες, μετά τις οξείες αντιδράσεις.

Στο μέτρο αντέδρασαν ακαριαία ο Αλέξης Τσίπρας, ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Κυριάκος Βελόπουλος αλλά και ο Γιάνης Βαρουφάκης, με τον πρωθυπουργό να κάνει τελικώς πίσω λόγω των επικρίσεων των πολιτικών αντιπάλων του. Μάλιστα, εκπλήσσοντας άπαντες, έκανε «επίθεση» φιλίας και στη Φώφη Γεννηματά, συγχαίροντάς τη για τις προτάσεις που του υπέβαλε…

Αίσθηση προκάλεσαν και οι αναφορές του στην τραγωδία της Θεσσαλονίκης, για την οποία έχει ήδη παρέμβει εισαγγελέας, λέγοντας (σε διαφορετικό ύφος από ό,τι σε παλαιότερες δηλώσεις του): «Υπήρχαν όντως κάποιοι λοιμωξιολόγοι που ζητούσαν να κλείσει νωρίτερα, η εισήγηση όμως δεν ήταν αυτή και αυτό ήταν καταγεγραμμένο και επίσημο».

Διαβάστε ακόμα: Μας εμπαίζει ο Μητσοτάκης; Μετά το κράξιμο ανέβαλε το πρόστιμο των 500 ευρώ για μια… εβδομάδα!

Ωστόσο ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν έκανε βήμα πίσω αναφορικά με τις επίμαχες δηλώσεις του Βασίλη Κοντοζαμάνη για τους εκτός ΜΕΘ θανάτους. «Έχει απόλυτο δίκιο ο κ. Κοντοζαμάνης. Είναι ιατρική απόφαση ποιος θα διασωληνωθεί, η οποία συχνά λαμβάνεται μαζί με την οικογένεια» είπε, στηρίζοντας πλήρως τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας και επιμένοντας ότι «οι ασθενείς οι οποίοι χρειάστηκαν Εντατική καλύφθηκαν».

Κατά τα λοιπά, ιδιαίτερη ανησυχία προκάλεσε η παραδοχή του πρωθυπουργού πως πιθανότατα δεν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης των εμβολίων από τις φαρμακευτικές. «Δεν είμαστε σίγουροι ότι οι εταιρίες θα τηρήσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει και δεν μπορούμε να θέσουμε σε κίνδυνο τη διαθεσιμότητα της δεύτερης δόσης» είπε, επισημαίνοντας ότι η Pfizer ενημέρωσε την Ε.Ε. ότι θα λάβουμε λιγότερα εμβόλια τον επόμενο μήνα.

Λίγο νωρίτερα ωστόσο είχε εμφανιστεί αισιόδοξος για την πορεία των εμβολιασμών, καθώς χαρακτήρισε «εφικτό» στόχο ο πληθυσμός να είναι ασφαλής στις αρχές του καλοκαιριού, επιμένοντας ότι τέλη Μαρτίου θα έχουν εμβολιαστεί 2.000.000 πολίτες.

Διαβάστε ακόμα: Ο πρωθυπουργός πανηγυρίζει επειδή αγόρασε διπλάσιες δόσεις εμβολίου από αυτές που χρειαζόμαστε!

Αισιοδοξία εξέφρασε ο πρωθυπουργός και συνολικά για την πορεία της πανδημίας, υποστηρίζοντας πως μετά τον Απρίλιο τα πράγματα θα είναι καλύτερα και λόγω καιρού και λόγω αύξησης της ανοσίας του πληθυσμού.

Μάλιστα, αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του στον Ελευθέριο Βενιζέλο, στον οποίο μάλλον προσπαθεί να μοιάσει, καθώς, με πρόφαση το εμβόλιο, βρήκε αφορμή να αναφερθεί στην πανδημία της χολέρας που το 1913 έπληξε τον Ελληνικό Στρατό, ο οποίος βρισκόταν στη Θεσσαλονίκη λίγο πριν από τον Β΄ Βαλκανικό Πόλεμο, και που αντιμετωπίστηκε με παρέμβασή του.

Διαβάστε ακόμα: Οι… παλαμοκρούστες και οι αντοχές

Εν τω μεταξύ, αναφορικά με το επικείμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου τη Δευτέρα, το οποίο ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ένδειξη ότι το λιανεμπόριο είχε ουσιαστική συνεισφορά στη μετάδοση του ιού, όπως και τα σούπερ μάρκετ που είναι ανοιχτά».

Τέλος, επανέλαβε τον ισχυρισμό ότι δεν υπάρχει καμία επιστημονική έρευνα που να συνδέει τον ιό με τα ΜΜΜ

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα