Η «κακιά ώρα» και ένας απρόσμενος μάρτυρας κατηγορίας στο δρόμο του φερόμενου ως δολοφόνου του Γραικού! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Ως ένα ιδιαίτερα βίαιο και οξύθυμο άτομο, το οποίο έφτασε στο σημείο να χειροδικήσει για μια… θέση πάρκινγκ, περιέγραψε ένας μάρτυρας από τα Φλογητά Χαλκιδικής τον 47χρονο έμπορο κρεάτων που δικάζεται από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης για τη στυγερή δολοφονία του 59χρονου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, τον Νοέμβριο του 2016.

Όπως τόνισε την Τρίτη ο μάρτυρας, πήρε μόνος του την απόφαση να καταθέσει στο δικαστήριο, όταν είδε τον κατηγορούμενο να ισχυρίζεται στην τηλεόραση ότι το ειδεχθές έγκλημα έγινε… κατά λάθος και ότι όλα οφείλονται στην «κακιά ώρα»! Σύμφωνα με όσα υποστήριξε, δέχτηκε λεκτική και σωματική επίθεση από τον έμπορο κρεάτων, ενάμιση χρόνο μετά την εξαφάνιση του άτυχου επιχειρηματία, το πτώμα του οποίου βρέθηκε τον Μάιο του 2019 σε έναν βαθύ λάκκο στην περιοχή Ανατολικό Θεσσαλονίκης.

Εκείνη την περίοδο, λόγω του σάλου που είχε ξεσπάσει, ο 47χρονος ζούσε στα Φλογητά, όπου είχε μεταφέρει και το κρεοπωλείο του. Σύμφωνα με τον μάρτυρα, ενώ ετοιμαζόταν να μετακινήσει το αυτοκίνητό του για να το παρκάρει μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας του, ο κατηγορούμενος έγινε έξω φρενών και άρχισε να τον χτυπάει με μανία: «Πήγα να μετακινήσω το αμάξι μου και να το παρκάρω μπροστά από την είσοδο της πολυκατοικίας μου, όχι του κρεοπωλείου του. Ο κατηγορούμενος μού είπε να το πάρω. Εγώ αρνήθηκα, εκείνος επέμενε, μου επιτέθηκε και άρχισε να με χτυπάει», κατέθεσε ο μάρτυρας, ο οποίος δέχθηκε σφοδρά χτυπήματα στο μάτι και το κεφάλι, ενώ έχασε και δύο νύχια!

Ο ίδιος τόνισε ότι μπορούσε να είχε συμβεί μεγαλύτερο κακό, αν δεν είχε παρέμβει ένας γείτονας που τους είχε χωρίσει, ενώ εξήγησε ότι ο λόγος που αποφάσισε να καταθέσει σε βάρος του κατηγορουμένου, ήταν επειδή δεν άντεξε να τον ακούει να ισχυρίζεται ότι έφταιξε η «κακιά ώρα» γι’ αυτό που συνέβη στον αδικοχαμένο Δημήτρη Γραικό. «Αγανάκτησα με όλα αυτά!», ανέφερε απευθυνόμενος προς την έδρα.

Κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του, σύμφωνα με το site anikolouli.gr, παρενέβη ο κατηγορούμενος, ο οποίος υποστήριξε ότι μετά το συμβάν έδωσε τα χέρια με τον πρώην γείτονά του και ότι όλα τελείωσαν εκεί, κάτι που διέψευσε όμως ο μάρτυρας κατηγορώντας τον ότι «ψεύδεται ασύστολα»!

Αιμορραγία από κατάγματα στα πλευρά

Κατά τη συνεδρίαση της Τρίτης κατέθεσε, επίσης, ο ιατροδικαστής και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας Γραικού Σωκράτης Τσαντίρης, ο οποίος ήταν παρών στη νεκροτομή. Όπως υποστήριξε, ο θάνατος του άτυχου κτηνοτρόφου επήλθε από αιμορραγία που οφειλόταν στα κατάγματα που έφερε στα πλευρά, τα οποία του τρύπησαν τον πνεύμονα. «Το χτύπημα ήταν πολύ ισχυρό και προκλήθηκε είτε από μπουνιά είτε από κλωτσιά είτε από κάποιο αμβλύ όργανο», περιέγραψε ο κ. Τσαντίρης, συμπληρώνοντας ότι ασκήθηκε μεγάλη δύναμη στο στέρνο, όχι από προσπάθεια ανάνηψης, αλλά από ισχυρά χτυπήματα.

Εξήγησε, τέλος, ότι ήταν διακριτή η αιμορραγία στον θώρακα του 59χρονου, αν και είχαν περάσει δυόμισι χρόνια από τον θάνατό του, καθώς η σορός ήταν θαμμένη σε υγρό έδαφος, με αποτέλεσμα τα ζωτικά όργανά του να μην αλλοιωθούν.

Η δίκη θα συνεχιστεί την ερχόμενη Δευτέρα, 28/09.

Σπάμε τα στεγανά της ενημέρωσης! Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο newsbreak.gr

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα