Η Ιταλία δεν επιτρέπει στις περιφέρειές της ιδιωτικές συμφωνίες για επιπλέον εμβόλια

Μοιραστειτε το

Αρκετές περιφέρειες της χώρας δραστηριοποιήθηκαν για να λάβουν περισσότερες δόσεις.

Το πρόγραμμα εμβολιασμού των Ιταλών παραμένει το κυριότερο θέμα της ιταλικής πολιτικής επικαιρότητας. Ως γνωστόν, λόγω των μειωμένων παραδόσεων, η πανιταλική στρατηγική εμβολιασμού κατά του κορονοϊού έχει σημειώσει καθυστερήσεις: στη φάση αυτή άρχισε, με σχετικά βραδείς ρυθμούς, η χορήγηση των εμβολίων στους πολίτες άνω των ογδόντα ετών. Κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα όμως πότε θα ολοκληρωθεί.

Eν αναμονή των κινήσεων της νέας κυβέρνησης του Μάριο Ντράγκι -η οποία εκτιμάται πως θα ασκήσει ισχυρές πιέσεις για να μπορέσει να λάβει περισσότερες δόσεις- αποφάσισαν να δραστηριοποιηθούν και αρκετές περιφέρειες της χώρας.

Το Βένετο, με πρόεδρο της περιφέρειας το στέλεχος της Λέγκας, Λούκα Τζάια, δήλωσε επίσημα ότι «αναζητά τέσσερα εκατομμύρια δόσεις για να εμβολιάσει πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τους πολίτες του». Ο Τζάια πρόσθεσε ότι στόχος του είναι να αγοράσει εμβόλια που έχουν λάβει το «ελεύθερο» από τις ευρωπαϊκές αρχές και ότι «θέλει να προχωρήσει, σεβόμενος πάντα όσα προβλέπει ο νόμος».

Στο ίδιο μήκος κύματος βρίσκεται και ο περιφερειάρχης του Πεδεμόντιου, με πρωτεύουσα το Τορίνο, Αλμπέρτο Τσίριο. «Συνηθίζουμε πάντα να τηρούμε τους νόμους, αλλά συνεχίζουμε να ζητάμε αυτόνομα στη διεθνή αγορά τρία εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και η Λομβαρδία, όπως φαίνεται, σκοπεύει να κάνει τις ίδιες ακριβώς κινήσεις. Δεν είναι τυχαίο, βέβαια, ότι πρόκειται για τρεις περιφέρειες όπου κυβερνά η Κεντροδεξιά, η οποία μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα ασκούσε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση Κόντε για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη, βέβαια, ότι ενδιαφέρον για την αυτόνομη αγορά εμβολίων μέσω διαμεσολαβητών έχουν εκφράσει και οι κεντροαριστερές περιφέρειες με πρωτεύουσα τη Νάπολη και την Μπολόνια. Προς το παρόν, όμως, η απάντηση του ιταλικού οργανισμού φαρμάκων, Aifa, είναι αρνητική.

Οπως δήλωσε ο διευθυντής της, Νικόλα Μαγκρίνι, «είναι σημαντικό να μην υπάρξουν παρεκκλίσεις από τον κεντρικό μηχανισμό αγοράς και να καταβληθούν προσπάθειες ώστε ο μηχανισμός αυτός, τον οποίο διαχειρίζεται η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, να γίνει πιο γρήγορος και αποτελεσματικός».

Πηγή
Author: Θεόδωρος Ανδρεάδης – Συγγελλάκης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...