Η Ισπανία ξεπέρασε το όριο των 60.000 νεκρών

Μοιραστειτε το

AP Photo/Alvaro Barrientos

Το φράγμα των 60.000 θανάτων από κορονοϊό έσπασε το τελευταίο 24ωρο η Ισπανία, καθώς άλλα 565 άτομα προστέθηκαν στον θλιβερό κατάλογο των θυμάτων του ιού.

Οι ισπανικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν επίσης 31.596 νέα κρούσματα.
Η χώρα μετράει συνολικά 2.883.465 επιβεβαιωμένα κρούσματα και 60.370 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας. Πρόκειται για μια από τις πιο πληγείσες παγκοσμίως, αφού είναι η έβδομη χώρα σε αριθμό κρουσμάτων και η έκτη σε θανάτους από τον ιό.

Παρά τις περισσότερες από 31.000 νέες μολύνσεις, η υπουργός Υγείας Καρολίνα Ντάριας τόνισε ότι το ποσοστό μολύνσεων «αρχίζει να δείχνει μια πτωτική τάση». Στις περιοχές, όμως, που έχουν πληγεί περισσότερο η πληρότητα στις ΜΕΘ φτάνει έως και 70%, και έτσι η υπουργός μίλησε για «μερικές δύσκολες εβδομάδες μπροστά».

Επίσης, ανέφερε ότι η Ισπανία αναμένει να λάβει την πρώτη παρτίδα του εμβολίου AstraZeneca την επόμενη εβδομάδα. Αύριο, Πέμπτη, το κυβερνητικό συμβούλιο δημόσιας υγείας θα αποφασίσει σε ποιες ηλικιακές ομάδες θα χορηγηθεί, καθώς αρκετές ευρωπαϊκές χώρες επέλεξαν να μην το εγκρίνουν για άτομα άνω των 65 ετών, λόγω της έλλειψης επαρκών στοιχείων σχετικά με την αποτελεσματικότητα σε ηλικιωμένους.

Η Ισπανία έχει ήδη χορηγήσει περισσότερες από 1,7 εκατ. δόσεις εμβολίων και σκοπεύει να εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού της έως το τέλος του καλοκαιριού, έναν στόχο που επιβεβαίωσε πρόσφατα η κυβέρνηση, παρά τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις από τις φαρμακοβιομηχανίες.

Η Ισπανίδα υπουργός Υγείας είπε εξάλλου σήμερα ότι η χώρα της είναι «ανοιχτή» στο ενδεχόμενο χρήσης του ρωσικού εμβολίου Sputnik V εάν πάρει την έγκριση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.

Αφού επέβαλε την άνοιξη του 2020 μία από τις σκληρότερες καραντίνες παγκοσμίως, η κυβέρνηση του σοσιαλιστή Πέδρο Σάντσεθ αρνείται προς το παρόν να επιβάλει εκ νέου ένα τέτοιο μέτρο.

Εκτιμά, αντιθέτως, πως η κατάσταση έκτακτης υγειονομικής ανάγκης, που υιοθετήθηκε τον Οκτώβριο και θα βρίσκεται σε ισχύ έως τον Μάιο, δίνει στις περιοχές, που είναι αρμόδιες για θέματα υγείας, επαρκή εργαλεία για να πολεμήσουν κατά του τρίτου κύματος της πανδημίας (π.χ. απαγόρευση της κυκλοφορίας, κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων, περιορισμούς στις μετακινήσεις κ.α).

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...