Η Θεσσαλονίκη στο «κόκκινο»: Προ των πυλών νέα μέτρα στην πόλη

Μοιραστειτε το

Η έκρηξη στον αριθμό των μολύνσεων από κορονοϊό στην δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και η ασφυκτική πίεση που δέχονται οι δομές υγείας φέρνουν στο τραπέζι το ενδεχόμενο λήψης νέων, πιο αυστηρών μέτρων για τη Θεσσαλονίκη.

Τα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες παρουσιάζουν ραγδαία αύξηση με την Κυριακή να καταγράφονται 449, το Σάββατο 839 (αριθμός ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας) και την Παρασκευή 530. 

Μπορεί από την προηγούμενη εβδομάδα το επίπεδο συναγερμού να έχει αυξηθεί, όμως, όπως δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέπτεται την πόλη, αναμένεται να συζητηθούν νέα μέτρα. Αυτή, τουλάχιστον, είναι η δική του εισήγηση.

Σε αντίστοιχο μήκος κύματος και ο δήμαρχος, Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος ζήτησε (ΣΚΑΪ) απαγόρευση κυκλοφορίες από τις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα και έξω από τον νομό.

«Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δεν θα απαιτούνται sms για την κυκλοφορία», δήλωσε ο κ. Ζέρβας στον ΣΚΑΪ, χρεώνοντας, όπως… αναμενόταν, την αύξηση των κρουσμάτων μόνο σε φαινόμενα συνωστισμού σε πλατείες και εξωτερικούς χώρους. Ο δήμαρχος της πόλης, πάντως, δεν έχει τοποθετηθεί και για το γεγονός ότι ο μητροπολίτης Ιερισσού Θεόκλητος βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό λίγες μόλις ημέρες μετά τη συμμετοχή του στη λειτουργία στον Άγιο Δημήτριο, όπου πολλοί ιερείς καταγράφηκαν χωρίς μάσκες, ενώ και πιστοί συνωστίζονταν έξω από τον ναό.

Ανοιχτό, πάντως, παραμένει το ερώτημα του τι συνέβη πραγματικά και η Θεσσαλονίκη παρουσιάζει τόσο μεγάλη αύξηση κρουσμάτων. Δεν έχει περάσει, άλλωστε, και πολύς καιρός από τότε που ο Σωτήρης Τσιόδρας κουνούσε το δάχτυλο στους Αθηναίους, δηλώνοντας ότι η Θεσσαλονίκη έχει πάρει το μάθημά της.

Υπενθυμίζεται, τέλος, ότι, χθες, ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι εξασφαλίστηκαν 43 επιπλέον κλίνες ΜΕΘ για κρούσματα Covid-19: 

  • 8 κλίνες στο ΓΝΘ «Άγιος Παύλος»
  • 10 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Γεννηματάς»
  • 10 κλίνες στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ
  • 4 κλίνες στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο
  • 6 κλίνες στο ΓΝΘ «Γ. Παπανικολάου»
  • 5 κλίνες στο ΓΝ Χαλκιδικής

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...