Η ηλεκτρική Mustang Mach-E GT στην Ευρώπη

Μοιραστειτε το

Με 465 ίππους, 0-100 σε 3.7΄΄και αυτονομία έως 500 χιλιόμετρα

Η Ford παρουσίασε για πρώτη φορά στην Ευρώπη (Ρότερνταμ) την υψηλών επιδόσεων Mustang Mach-E GT, η οποία έχει την ικανότητα να επιταχύνει από στάση έως τα 100 km/h σε χρόνο 3,7 δευτερόλεπτα.

Στην πράξη, κανένα άλλο αυτοκίνητο στην κατηγορία δεν μπορεί να επιταχύνει ταχύτερα από αυτό το ηλεκτρικό SUV που διαθέτει τετρακίνηση και τροφοδοτείται από μπαταρία και ηλεκτροκινητήρες με απόδοση 465 ίππων.

Η Mustang Mach-E GT θα υποστηρίζεται από ένα οικοσύστημα που εξασφαλίζει διαρκή πρόσβαση σε σημεία φόρτισης σε όλη την Ευρώπη.

Όσοι προβούν σε παραγγελία του μοντέλου από φέτος μέχρι και το 2021 θα απολαμβάνουν πέντε χρόνια δωρεάν πρόσβαση στο Δίκτυο Φόρτισης FordPass, το οποίο έχει αυξηθεί κατά 25% σε λιγότερο από ένα χρόνο και τώρα περιλαμβάνει πάνω από 155.000 σταθμούς φόρτισης σε όλη την Γηραιά Ήπειρο.

Εκρηκτικές επιδόσεις

Ένα σύστημα κίνησης αποτελούμενο από δύο ηλεκτροκινητήρες που αποδίδουν ισχύ 465 ίππων κατανέμει τη διαθέσιμη ροπή των 830 Nm ανεξάρτητα στον εμπρός και πίσω άξονα για ακόμα πιο άμεση απόκριση. Η επιτάχυνση 0-100 είναι εφάμιλλη με εκείνη του Tesla Model Y και η τελική ταχύτητα του αυτοκινήτου περιορίζεται από τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 200 χλμ/ώρα.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει την προσαρμοζόμενη ανάρτηση Magne Ride, ζάντες αλουμινίου 20 ιντσών, κόκκινες δαγκάνες φρένων και μοναδικά εξωτερικά χρώματα, συμπεριλαμβανομένων των Grabber Blue και Cyber Orange. Στο εσωτερικό, μία οθόνη αφής full HD με διαγώνιο 15.5” υποστηρίζει την επόμενη γενιά του συστήματος επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC3, το οποίο στην πραγματικότητα μαθαίνει από τις συνήθειες του οδηγού για να κάνει έξυπνες υποδείξεις. Στο αναβαθμισμένο εσωτερικό εντυπωσιάζουν τα καθίσματα της Ford Performance και το τιμόνι με σουέντ ένθετα.

Η Mustang Mach-E GT περιλαμβάνει στο βασικό εξοπλισμό της μία μπαταρία 88 kWh (ωφέλιμη χωρητικότητα) με προβλεπόμενη αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία στο πρωτόκολλο WLTP έως 500 χλμ. Το μοντέλο υποστηρίζεται από το σύστημα Intelligent Range, το οποίο έχει την ικανότητα να προβλέπει με μεγαλύτερη ακρίβεια την αυτονομία που απομένει αξιοποιώντας δεδομένα, όπως οι προηγούμενες συνήθειες του οδηγού, οι καιρικές προβλέψεις, αλλά και δεδομένα από άλλες ηλεκτρικές Mustang.

Η Ford Mustang Mach-E GT θα διατίθεται στην Ευρώπη στα τέλη του 2021.

Mustang Mach-E 1400

Το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του στο Rotterdam έκανε και η πλήρως ηλεκτρική Mustang Mach-E 1400, ένα μοναδικό στο είδος του πρωτότυπο με ισχύ πάνω από 1.400 ίππους. Αποτελώντας το αποτέλεσμα 10.000 ωρών συνεργασίας της Ford Performance με τους ειδικούς της RTR Vehicles, το εντυπωσιακό πρωτότυπο, έχει στόχο να γεφυρώσει το κενό μεταξύ αυτού που μπορεί να κάνει ένα ηλεκτρικό όχημα και του τι συνήθως πιστεύουν οι πελάτες ότι μπορεί να κάνει.

Η αεροδυναμική της Mach-E 1400 έχει βελτιστοποιηθεί με τη χρήση κατάλληλων πάνελ στα ανάλογα σημεία, ενώ επτά μοτέρ προσφέρουν στον οδηγό τη δυνατότητα να διαμορφώσει διαφορετικά set-up που να ανταποκρίνονται σε ποικίλα σενάρια οδήγησης – από ντριφταρίσματα μέχρι αγώνες σε πίστες.

Νίκος Τσάδαρης

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από Έλληνες – «Αρπάζουν τις περιουσίες μας»

Χειμάρρα: Σοβαρές καταγγελίες από μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας...

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του αστυνομικού που πυροβολήθηκε κατά λάθος από τον αδερφό του

Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο «αντίο» στον 25χρονο αστυνομικό ο...

Κακοκαιρία Ιανός: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στην Κεφαλονιά – Θάφτηκαν σπίτια και αυτοκίνητα

Οι καταρρακτώδεις βροχές και οι θυελλώδεις άνεμοι προκάλεσαν πολλά...