Η Ε.Ε. παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας για το ουκρανικό θέμα

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI / POOL PHOTO EUROPEAN UNION

Η Ευρωπαϊκή Ένωση αποφάσισε σήμερα την παράταση, για ακόμα έξι μήνες, των οικονομικών κυρώσεων που έχει επιβάλει κατά της Ρωσίας, τονίζοντας πως η Μόσχα δεν τήρησε τις δεσμεύσεις της σχετικά με την ειρηνευτική συμφωνία στην Ουκρανία. Συνεπώς τα συγκεκριμένα οικονομικά μέτρα έχουν πλέον ισχύ μέχρι τις 31 Ιουλίου του 2021.

Οι εν λόγω οικονομικές κυρώσεις της Ε.Ε. πλήττουν χρηματοοικονομικούς, ενεργειακούς και αμυντικούς τομείς της Ρωσίας, καθώς και αγαθά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν τόσο για πολιτικούς όσο και για στρατιωτικούς σκοπούς. Μεταξύ άλλων, περιορίζουν την πρόσβαση των ρωσικών τραπεζών και εταιρειών στις κεφαλαιαγορές της Ε.Ε. και αποκλείουν την οικονομική βοήθεια ή τη μεσολάβηση για τα ρωσικά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Επίσης, διακόπτουν όλες τις εισαγωγές, εξαγωγές ή μεταφορές αμυντικού εξοπλισμού και περιορίζουν την πρόσβαση της Ρωσίας σε κάποια «ευαίσθητη» τεχνολογία που χρησιμοποιείται στην παραγωγή πετρελαίου.

Τα παραπάνω οικονομικά μέτρα αποτελούν μέρος μιας σειράς κυρώσεων με τις οποίες η Ε.Ε. «χτύπησε» τη Ρωσία το 2014 –μετά την προσάρτηση της Κριμαίας– και στοχεύουν να γίνει σεβαστή η ειρηνευτική συμφωνία του Μινσκ του 2015.

«Δεδομένου ότι οι συμφωνίες του Μινσκ δεν εφαρμόζονται πλήρως από τη Ρωσία, οι ηγέτες της Ε.Ε. έλαβαν ομόφωνα την πολιτική απόφαση για τη συνέχιση των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας», αναφέρεται σε επίσημο έγγραφο, με τις αποφάσεις να λαμβάνονται στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής της περασμένης εβδομάδας. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...