Η Ε.Ε. αναμένει αίτημα για έγκριση του εμβολίου της Johnson & Johnson

Μοιραστειτε το

Η εκτελεστική διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων (EMA), Εμερ Κουκ, ανακοίνωσε ότι ελπίζει πως η φαρμακευτική Johnson & Johnson θα υποβάλει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της κατά της Covid-19 τον Φεβρουάριο. Επαφές με Ρώσους αξιωματούχους για το Sputnik V είναι σε εξέλιξη.

Η Εμερ Κουκ ανέφερε ότι η αίτηση από την Johnson & Johnson «ελπίζουμε ότι θα γίνει τον Φεβρουάριο, αλλά δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, δεν είμαι σε θέση να το κάνω». Ωστόσο είναι και άλλες οι ευρωπαϊκές πηγές που αναφέρονται στο θέμα.

Προχθές, Τετάρτη, ο Πέτερ Λίζε, ευρωβουλευτής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και αρμόδιος για θέματα υγείας είχε δηλώσει ότι η εταιρεία είναι πιθανόν να καταθέσει αίτηση για την έγκριση του εμβολίου της από την Ε.Ε., επικαλούμενος την επίτροπο Υγείας, Στέλλα Κυριακίδου.

«Η ευρωπαία επίτροπος Υγείας Στέλλα Κυριακίδου ανακοίνωσε κατά την διάρκεια συνεδρίασης της ομάδας μας σήμερα τοι πρωί ότι η παρασκευάστρια εταιρεία Johnson & Johnson είναι πιθανόν να καταθέσει αίτηση για έγκριση του εμβολίου της από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Φεβρουάριο», είπε.

Η ΕΜΑ έχει εγκρίνει μέχρι στιγμής έγκριση για τα εμβόλια των Pfizer/BioNtech και Moderna, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται η αξιολόγηση με ταχείες διαδικασίες του εμβολίου της AstraZeneca, η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί έως το τέλος του Ιανουαρίου.

Όσον αφορά τα ρωσικά και κινεζικά εμβόλια, η επικεφαλής του EMA είπε ότι ο Οργανισμός δεν έχει λάβει ακόμη αιτήσεις έγκρισης, ωστόσο βρίσκεται σε συνομιλίες με τους Ρώσους υπευθύνους.

Χθες, Πέμπτη, ο Κίριλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), δήλωσε ότι η Ρωσία θα υποβάλει επίσημη αίτηση στην Ευρωπαϊκή Ενωση τον επόμενο μήνα για την έγκριση του εμβολίου κατά της Covid-19 Sputnik V.

Όπως επισήμανε, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης εξ ομοτίμων του ρωσικού εμβολίου θα δημοσιευθούν σύντομα και θα αποδειχθεί η υψηλή του αποτελεσματικότητα.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...