Η ΕΤΑΔ ανέλαβε την αποκατάσταση του Παλαί στο Γαλάτσι-Αίτημα του Δήμου στο ΥΠΕΣ – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Ο Δήμος Γαλατσίου είναι από τους δήμους που υπέστησαν σοβαρές ζημιές κατά την κακοκαιρία που έπληξε το τελευταίο 24ωρο την Αττική. Σοβαρότερες είναι οι ζημιές που υπέστη το Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Γαλατσίου.

Η οροφή του Παλαί Γαλατσίου, από την πλευρά της Λεωφόρου Βεΐκου έχει καταστραφεί, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στην πίσω πλευρά του ακινήτου. Ολοκληρωτική είναι η καταστροφή στον παιδότοπο που λειτουργούσε στον περιβάλλοντα χώρο του Παλαί τους τελευταίους μήνες.

Ο δήμαρχος Γαλατσίου Γιώργος Μαρκόπουλος κινητοποιήθηκε άμεσα και επισκέφτηκε το μεσημέρι την Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου ΕΤΑΔ, για να ζητήσει να αναλάβει την αποκατάσταση των εκτεταμένων ζημιών στο Παλαί Γαλατσίου. Σύμφωνα με το δήμαρχο η ζημιά που ανέρχεται περίπου στα 500.000 ευρώ θα αποκατασταθεί άμεσα με ευθύνη της ΕΤΑΔ , όπως δεσμεύτηκε η διοίκηση της.

Η σφοδρή νεροποντή και οι ισχυροί άνεμοι  που έπληξαν την Αθήνα τα ξημερώματα της Τρίτης, ξερίζωσαν δέντρα στην περιοχή του Γαλατσίου, τα οποία καταπλάκωσαν αυτοκίνητα που ήταν σταθμευμένα. Τα συνεργεία του Δήμου εργάζονταν από νωρίς το πρωί για την κοπή των δέντρων, τον απεγκλωβισμό των οχημάτων και τον καθαρισμό των δρόμων.

Μαρκόπουλος: Αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση στο ΥΠΕΣ

Για τις ζημιές που υπέστη ο δήμος Γαλατσίου όπως μας ενημέρωσε η δημοτική αρχή θα υποβληθεί κοινό αίτημα με τον πληγέντα όμορο δήμο Νέου Ηρακλείου, στο Υπουργείο Εσωτερικών για έκτακτη χρηματοδότηση.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα