Η ερευνητική δημοσιογραφία απέναντι στον ναζισμό και το έγκλημα

Μοιραστειτε το

Ο ρόλος ορισμένων μέσων ενημέρωσης στην αποκάλυψη της δράσης της Χρυσής Αυγής υπήρξε καθοριστικός. Είναι άλλωστε παράδοση της ερευνητικής δημοσιογραφίας σε όλο τον κόσμο να ασχολείται με τα πιο σκοτεινά σημεία της δημόσιας ζωής και ιδιαίτερα εκείνα που συνδέουν την πολιτική με το έγκλημα.

Η «Εφ.Συν.» έκανε το χρέος της από την πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στα περίπτερα ως συνεταιριστική εφημερίδα. Από το πρώτο της φύλλο, πριν από οκτώ χρόνια, αναζητούσε τον τρόπο για τη θεσμική αντιμετώπιση της ναζιστικής εγκληματικής βίας. Και μέχρι σήμερα παρακολούθησε από κοντά τη δράση και τις μεταμορφώσεις της οργάνωσης του Ν. Μιχαλολιάκου, αποκαλύπτοντας σε δεκάδες φύλλα όσα κρύβονταν πίσω από τον μανδύα ενός δήθεν πολιτικού κόμματος.

Στις αποκαλύψεις αυτές, καθώς και στην αδιάλειπτη παρακολούθηση της πολύχρονης δίκης ήταν μαζί μας το σύνολο των εργαζομένων της «Εφ.Συν.», σε όλα τα τμήματα. Μνημονεύουμε εδώ ενδεικτικά την ιδιαίτερη συμβολή στην παρακολούθηση της δίκης της Αφροδίτης Τζιαντζή, της Μαρίας Δήμα και της Αντας Ψαρρά.

Στο ειδικό αυτό ένθετο έχουμε επιλέξει ορισμένα χαρακτηριστικά δημοσιεύματα της «Εφ.Συν.» για τη Χρυσή Αυγή. Είναι ένα πολύ μικρό μέρος, εφόσον τα σχετικά άρθρα και τα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ είναι πολλαπλάσια. Μπορεί κανείς να τα αναζητήσει στο efsyn.gr

Πηγή
Author: Γιάννης Μπασκάκης

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...