Η επόμενη μέρα της Ίγκα Σβιάτεκ

Μοιραστειτε το

Τι κι αν η 19χρονη Ίγκα Σβιάτεκ μετρούσε μόλις δύο χρόνια στο επαγγελματικό γυναικείο tour, στο τένις;

Η τρομερή Πολωνέζα νίκησε χθες με συνοπτικές διαδικασίες την κάτοχο του Australian Open, Σοφία Κένιν, στον τελικό του Ρολάν Γκαρός και σήκωσε το πρώτο Κύπελλο της καριέρας της, σε τουρνουά της σειράς Γκραν Σλαμ μάλιστα και στον πρώτο τελικό που συμμετείχε!

Έτσι, η ημέρα που θα ξημερώσει (12/10) θα τη βρει στη 17η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, έχοντας κερδίσει με την πορεία της στη γαλλική πρωτεύουσα 37 θέσεις!

«Είμαι μόλις 19 ετών και ξέρω ότι το τένις μου δεν έχει ολοκληρωθεί. Η μεγαλύτερη πρόκληση θα είναι να παραμείνω συνεπής. Αυτό είναι ένα πρόβλημα στο τένις των γυναικών», επισήμανε.

«Θέλω να απολαύσω την στιγμή, θα σκεφθώ αργότερα τους μελλοντικούς μου στόχους. Είμαι υπερήφανη για τον εαυτό μου. Δεν περίμενα να κατακτήσω το τρόπαιο. Είναι μια εμπειρία που θα αλλάξει την ζωή μου».

Αναφερόμενη στο «όπλο» της, ανέφερε πως «οι φίλοι μου λένε ότι τα forehands μου μπορεί να είναι επικίνδυνα. Πάντα μου άρεσε να κάνω περιστροφή στην μπάλα ανυψώνοντας. Αλλά παίζω με ένστικτο».

Όσο για το μυστικό της; «Όταν παίζεις έναν τελικό Γκραν Σλαμ έχεις άγχος. Δεν είμαστε μηχανές. Εστίασα στην τεχνική και την τακτική, απομακρύνοντας όλες τις προσδοκίες. Έπαιξα πόντο-πόντο, χωρίς να ανησυχώ για την νίκη ή την ήττα».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...