Η Ελλάδα και το 2021 πρώτη στις προτιμήσεις των Αυστριακών για διακοπές

Μοιραστειτε το

Η Ελλάδα θα παραμείνει και το καλοκαίρι του 2021 ο πιο δημοφιλής ταξιδιωτικός προορισμός για τους Αυστριακούς , όπως υπογραμμίστηκε σήμερα κατά την παρουσίαση στη Βιέννη του νέου προγράμματος του TUI Austria, του μεγαλύτερου αυστριακού ταξιδιωτικού οργανισμού, από τον διευθύνοντα σύμβουλό του Γκότφριντ Ματ.

Οι χαμηλοί αριθμοί λοίμωξης, οι συνεπείς έννοιες υγιεινής και ένα ευρύ φάσμα επιλογών είχαν καταστήσει την Ελλάδα τον πιο δημοφιλή προορισμό διακοπών ήδη το 2020, με την Κρήτη, τη Ρόδο και την Κω, τρία ελληνικά νησιά να εξασφαλίζουν εφέτος ταυτόχρονα μία θέση ανάμεσα στους πέντε πιο δημοφιλείς ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Παρά την παγκόσμια πανδημία του κορονοϊού, και καθώς η «λαχτάρα» για ταξίδια είναι αδιάσπαστη, οι Αυστριακοί κάνουν ήδη κρατήσεις για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αναζητώντας έναν κατάλληλο προορισμό καλοκαιρινών διακοπών.

«Η επιθυμία για ταξίδια είναι μεγάλη και είμαστε πεπεισμένοι ότι το εμβόλιο και οι βελτιωμένες επιλογές τεστ θα φέρουν την απαραίτητη ασφάλεια για να μπορέσουμε σύντομα να ταξιδεύουμε και πάλι περισσότερο», τονίζει ο διευθύνων σύμβουλός του TUI Austria.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία για τις φετινές κρατήσεις, που φέρουν την Ελλάδα στην πρώτη θέση και τα νησιά της Κρήτης, Ρόδου και Κω ανάμεσα στα πέντε δημοφιλέστερα νησιά της Μεσογείου, η Ισπανία πέφτει στην τέταρτη θέση πίσω από την Κροατία και την Ιταλία, ενώ η τουρκική Ριβιέρα υποχωρεί από τρίτη σε πέμπτη στις κρατήσεις σε σύγκριση με πέρυσι.

Γενικότερα, ο ταξιδιωτικός οργανισμός αναμένει μέσα στις επόμενες εβδομάδες συνεχή ανάκαμψη στον κύκλο εργασιών, εστιάζοντας κυρίως στην Ελλάδα, την Κροατία και την Ιταλία και καταγράφοντας περιορισμένη ζήτηση για ταξίδια μεγάλων αποστάσεων.

Η Ελλάδα βρίσκεται από το 2014 σε συνεχή ανοδική πορεία στην τουριστική κίνηση από την Αυστρία, σημειώνοντας ρεκόρ αυξήσεων, με κορύφωση το 2019, κατά το οποίο παρέμεινε, με διαφορά, στην κορυφή των προτιμήσεων των Αυστριακών για τις κύριες θερινές διακοπές τους.

Η χώρα μας πέτυχε πέρυσι θεαματική αύξηση της τάξης του 22,3% σε σχέση με το 2018, και το 2019 οι αφίξεις Αυστριακών τουριστών στην Ελλάδα είχαν καταγράψει αριθμό ρεκόρ, που, μόνον από τις αεροπορικές πτήσεις, ξεπέρασε τις 515.000.

Υπενθυμίζεται, ότι η Ελλάδα ως τουριστικός προορισμός κατέχει εδώ και χρόνια μία από τις πρώτες θέσεις, ή και επανειλημμένα την πρώτη θέση, στις προτιμήσεις των Αυστριακών τουριστών για τις θερινές διακοπές τους, με κατά μέσο όρο πάνω από 450.000 Αυστριακοί να καταφθάνουν ετησίως στη χώρα μας.

Σε σχέση με τις φετινές προτιμήσεις των Αυστριακών, πέραν της κορυφαίας θέσης που κατέχει και πάλι η Ελλάδα, από τον TUI Austria παρατηρείται για το 2021 μεγάλο ενδιαφέρον για ταξιδιωτικούς προορισμούς στους οποίους μπορεί κανείς να φτάσει εύκολα με αυτοκίνητο, όπως οι λίμνες της Βόρειας Ιταλίας, η ‘Ανω Αδριατική και η Κροατία, με τον Γκότφριντ Ματ να σημειώνει ότι “τους καλοκαιρινούς μήνες, η χωρητικότητα σε δημοφιλή καταλύματα θα παρατηρηθεί στενότητα”.

Το αυτοκίνητο ήταν ήδη έως τώρα το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο μέσο μεταφοράς για τις διακοπές των Αυστριακών, έχοντας μάλιστα κερδίσει έδαφος κατά την κρίση του κορονοϊού, όπως έδειξε η πρόσφατη έρευνα από την Corps Touristique, την Ένωση των Διεθνών και Εθνικών Οργανισμών Τουρισμού που εκπροσωπούνται στην Αυστρία.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...