Η εγκληματικότητα σε πρώτο πλάνο για τον ΣΥΡΙΖΑ – Χτυπάει την κυβέρνηση στο ευαίσθητο σημείο της

Μοιραστειτε το

Τα νέα αιματηρά περιστατικά που παραπέμπουν σε ξεκαθάρισμα λογαριασμών ανάμεσα σε ομάδες του οργανωμένου εγκλήματος, απασχολούν έντονα τον ΣΥΡΙΖΑ, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ρίχνει την ευθύνη στην κυβέρνηση για την έξαρση του «σκληρού» εγκλήματος.

Πριν τις εκλογές του καλοκαιριού του 2019, η Νέα Δημοκρατία στήριξε μεγάλο κομμάτι της ρητορικής της στον τομέα της Προστασίας του Πολίτη. Με απλά λόγια, υποσχέθηκε στους Έλληνες ότι θα πατάξει τις εστίες ανομίας, κάτι που κατά τα προεκλογικά λεγόμενα της, δεν έκανε η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.

Πλέον, με αφορμή τα συνεχή δολοφονικά χτυπήματα των τελευταίων 40 ημερών, οι όροι δείχνουν να έχουν αντιστραφεί και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μετατραπεί από «κατήγορο» σε «κατηγορούμενο», με τον ΣΥΡΙΖΑ να υποστηρίζει ότι οι δικές τους πολιτικές κινήσεις στον τομέα της αστυνόμευσης έχουν αποθρασύνει τους δράστες των μαφιόζικων εγκλημάτων.

Αυτό που η Κουμουνδούρου προσπαθεί να πει, είναι πως όλος ο στρατηγικός σχεδιασμός της ΕΛΑΣ, μετά από εντολές της πολιτικής ηγεσίας της, είναι προσανατολισμένος στη καταστολή και όχι στη σύγκρουση με το οργανωμένο έγκλημα. Θεωρούν ότι από τη πρώτη στιγμή που βρέθηκε στην εξουσία η Νέα Δημοκρατία, αναλώθηκε σε επικοινωνιακού τύπου κινήσεις που σαν μοναδικό σκοπό είχαν να ικανοποιήσουν το εκλογικό της ακροατήριο.

Το περίφημο δόγμα «νόμος και τάξη» που υποσχέθηκε ο πρωθυπουργός στους πολίτες, ήταν σύμφωνα με τον τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Σπίρτζη, «η χρήση της αστυνομίας ως μέσο επιβολής του πολιτικού τους σχεδίου ελέγχου και της τρομοκράτησης της κοινωνίας».

Από την πρώτη μέρα, λένε τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Μητσοτάκης και Χρυσοχοΐδης είχαν προσανατολίσει την ΕΛ.ΑΣ -τόσο στρατηγικά όσο και υπηρεσιακά (χιλιάδες προσλήψεις για σώματα καταστολής σε αντίθεση με υποστελέχωση Υπηρεσιών για βαριά εγκληματικότητα)- στην καταστολή: Από τις διαδηλώσεις μέχρι τις πλατείες και τα πανεπιστήμια.

Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι στην έξαρση της βαριάς εγκληματικότητας συμβάλλει και η απροθυμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει κυκλώματα επίορκων στις τάξεις της ΕΛ.ΑΣ. Την ίδια ώρα, συμπληρώνουν, μέσα σε δύο χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη έχουμε 14 ενέδρες θανάτου, 4 μόλις τον τελευταίο μήνα, με ξεκαθαρίσματα λογαριασμών νονών της νύχτας ακόμη και σε βάρος δημοσιογράφων και ούτε ένας δράστης δεν έχει συλληφθεί για να παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη.

Για να ενισχύσει ο ΣΥΡΙΖΑ την επιχειρηματολογία του για τις κυβερνητικές ευθύνες, υποστηρίζουν ότι την ημέρα που είχαμε δύο μαφιόζικες δολοφονίες με διαφορά λίγων ωρών, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στο υπουργικό συμβούλιο ότι «προχωρά κανονικά η ίδρυση της πανεπιστημιακής αστυνομίας» με την πρόσληψη 1.000 αστυνομικών για τα ΑΕΙ. Σε αυτή τη φράση συμπυκνώνεται κατά τη Κουμουνδούρου και το στρατηγικό πρόβλημα που έχει οδηγήσει στην παταγώδη αποτυχία της κυβέρνησης του και την πρωτοφανή έξαρση της εγκληματικότητας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Δολοφονία Τάσου Μπερδέση: Το «τυφλό» σημείο, το κινητό και το όπλο «ειδικού χειρισμού»

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...