Η δικαιοσύνη δεν πάει… για σκι!

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

«Δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό ν’ ανοίγουν τα εμπορικά κέντρα, το λιανεμπόριο, οι εκκλησίες, τα κομμωτήρια κ.ά., να συζητείται το άνοιγμα της εστίασης και των χιονοδρομικών κέντρων και να λείπει ακόμη από την κουβέντα το άνοιγμα των Δικαστηρίων». Τάδε έφη ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Στάθης Κουτσοχήνας, που κάλεσε την κυβέρνηση να ξαναλειτουργήσει άμεσα όλα τα δικαστήρια.

Σε συνέντευξη Τύπου, στον 4ο όροφο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, όπου στεγάζονται τα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου, ο κ. Κουτσοχήνας άφησε αιχμές για τις κυβερνητικές αποφάσεις, σημειώνοντας πως «είναι απογοητευτικό, η λειτουργία της Δικαιοσύνης να απουσιάζει από τις προτεραιότητές μας, ενώ θα έπρεπε να είναι πρωταρχικό μέλημα σε κάθε συζήτηση, όπως είναι -και καλώς είναι- η λειτουργία των σχολείων».

Ο πρόεδρος του ΔΣΘ αναγνώρισε την πρωτόγνωρη υγειονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα λόγω της πανδημίας, αλλά τάχθηκε υπέρ της επαναλειτουργίας των δικαστηρίων με αυστηρούς κανόνες, αστυνόμευση, ανώτατο αριθμό ατόμων ανά αίθουσα (σήμερα προβλέπονται εως 15) και απόσυρση μόνο των πολυπρόσωπων δικών.

«Ένας από τους βασικούς πυλώνες της Δημοκρατίας παραμένει σε αναστολή επί μακρό χρονικό διάστημα» επισήμανε ο κ. Κουτσοχήνας, τονίζοντας τους κινδύνους για «πλήρη εκτροχιασμό των χρόνων έκδοσης αποφάσεων με τη συσσώρευση όγκου υποθέσεων» έως και τη «δημιουργία διαφορετικών τοπικών δικονομιών».

Οι δικηγόροι, εξήγησε, σε σχέση με άλλους πληττόμενους κλάδους δεν έχουν λάβει την αντίστοιχη οικονομική υποστήριξη, αν και -όπως πρόσθεσε- «εμείς δεν ζητάμε να ζήσουμε με επιδόματα αλλά από τη δουλειά μας».

Πηγή
Author: Νίκος Φωτόπουλος

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...