Η δήλωση Πούτιν για τους όρους τερματισμού του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ | newsbreak

Μοιραστειτε το

Λίγο μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού της Αρμενίας Νικολ Πασινιάν για συμφωνία με τους ηγέτες της Ρωσίας και του Αζερμπαϊτζάν για τον τερματισμό του πολέμου στο Ναγκόρνο Καραμπάχ, ο Βλαντιμίρ Πούτιν με δήλωσή του αναφέρθηκε στους όρους αυτής της συμφωνίας, που περιλαμβάνει παρουσία ρωσικού ειρηνευτικού σώματος στην περιοχή.

Η δήλωση του Βλαντιμίρ Πούτιν:

Σήμερα, στις 9 Νοεμβρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν Αλίγιεφ, ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Αρμενίας Πασινιάν και ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας υπέγραψαν δήλωση με την οποία κηρύχθηκε πλήρη εκεχειρία και τερματισμός σε όλες τις εχθροπραξίες στη ζώνη της σύγκρουσης Ναγκόρνο-Καραμπάχ από τις 00:00 ώρα Μόσχας στις 10 Νοεμβρίου 2020 .

Η Δημοκρατία του Αζερμπαϊτζάν και η Δημοκρατία της Αρμενίας σταματούν στις θέσεις τους. Ένα ειρηνευτικό σώμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας αναπτύσσεται κατά μήκος της γραμμής επαφής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ και κατά μήκος του διαδρόμου που συνδέει το Ναγκόρνο-Καραμπάχ με τη Δημοκρατία της Αρμενίας.

Εσωτερικά εκτοπισμένοι και πρόσφυγες επιστρέφουν στο έδαφος του Ναγκόρνο-Καραμπάχ και στις γύρω περιοχές υπό τον έλεγχο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Πραγματοποιείται ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου, άλλων κρατουμένων και σωμάτων νεκρών.

Όλοι οι οικονομικοί και μεταφορικοί σύνδεσμοι της περιοχής είναι ξεμπλοκαρισμένοι. Ο έλεγχος των επικοινωνιών των μεταφορών πραγματοποιείται με τη βοήθεια των αρχών της Ρωσικής Υπηρεσίας Συνοριοφυλακής.

Προχωρούμε από την υπόθεση ότι οι συμφωνίες που θα επιτευχθούν θα δημιουργήσουν τις απαραίτητες προϋποθέσεις για μια μακροπρόθεσμη και πλήρη μορφή διευθέτησης της κρίσης γύρω από το Ναγκόρνο-Καραμπάχ σε δίκαιη βάση και προς το συμφέρον των Αρμενίων και των Αζέρων.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα