Η Γερουσία ανέτρεψε το βέτο Τράμπ, στο αμυντικό νομοσχέδιο που περιέχει τις κυρώσεις κατά της Τουρκίας – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

(CNN)Η Γερουσία ψήφισε την Παρασκευή για να παρακάμψει το βέτο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για το σαρωτικό αμυντικό νομοσχέδιο ύψους 740 δις δολαρίων, που είναι γνωστό ως Νόμος για την Εξουσιοδότηση της Εθνικής Άμυνας, παρέχοντας διμερής επίπληξη στον Πρόεδρο τις τελευταίες του ημέρες στο αξίωμα.

Στο συγκεκριμένο νομοσχέδιο είχαν ενσωματωθεί και οι κυρώσεις κατά της Τουρκίας για την αγορά των S400 από τη Ρωσία.

Το βέτο του Τραμπ ανάγκασε τους Ρεπουμπλικάνους που ελέγχουν την Γερουσία να αποφασίσουν εάν θα αψηφήσουν τον Πρόεδρο υπέρ της νομοθεσίας που θέτει την αμυντική πολιτική για τη χώρα. Η νομοθεσία, ωστόσο, αρχικά ψήφισε τόσο το Σώμα όσο και τη Γερουσία με πλειοψηφίες απόδειξη αρνησικυρίας και το Σώμα ψήφισε  για παράκαμψη του βέτο. Η τελική ψηφοφορία ήταν 81-13, πολύ πάνω από την πλειοψηφία των δύο τρίτων που απαιτείται.
Ο Τραμπ είχε ασκήσει βέτο στο αμυντικό νομοσχέδιο, το οποίο περιλαμβάνει αύξηση των αμοιβών για τους στρατιώτες της Αμερικής και εκσυγχρονισμό εξοπλισμού, επειδή δεν περιλαμβάνει την κατάργηση του Τμήματος 230, ενός νόμου που προστατεύει τις εταιρείες Διαδικτύου από την ευθύνη για αυτό που δημοσιεύεται στους ιστότοπούς τους από τους ή τρίτους.
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίσης διατάξεις για τον περιορισμό πόσων χρημάτων μπορεί να κινήσει ο Τραμπ για το τείχος των συνόρων του και να απαιτήσει από τον στρατό να μετονομάσει βάσεις που πήραν το όνομά τους από στοιχεία της Συνομοσπονδίας.
Ο Τραμπ είπε ότι αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσπάθεια του αμερικανικού στρατού να μετονομάσει τις σχεδόν δώδεκα μεγάλες βάσεις και εγκαταστάσεις που φέρουν τα ονόματα των ομόσπονδων στρατιωτικών διοικητών – και έθεσε αυτό το ζήτημα στο μήνυμά του βέτο εκτός από τις καταγγελίες του σχετικά με την Ενότητα 230.
«Ήμουν ξεκάθαρος κατά της αντίθεσής μου σε πολιτικά κίνητρα όπως αυτή η προσπάθεια να ξεπλύνει την ιστορία και να ατιμάξει την τεράστια πρόοδο που έχει αγωνιστεί η χώρα μας για την υλοποίηση των ιδρυτικών μας αρχών», ανέφερε το μήνυμα.
Μια διαφωνία στη Γερουσία για τους ελέγχους διέγερσης οδήγησε σε ένα χρονοδιάγραμμα για την τελική παράκαμψη μετά την ανεξάρτητη γερουσία Bernie Sanders του Βερμόντ δήλωσε τη Δευτέρα το βράδυ ότι θα καθυστερήσει μια γρήγορη ψηφοφορία, εκτός εάν ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας Mitch McConnell, Ρεπουμπλικανός του Κεντάκυ μια ψηφοφορία για 2.000 $ ερεθίσματα επιταγές. Αυτή η ψηφοφορία δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ και η Γερουσία ψήφισε την Παρασκευή το απόγευμα για να τερματίσει τη συζήτηση για την παράκαμψη βέτο.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα