Η Γερουσία έκρινε συνταγματικά ορθή τη διεξαγωγή της δίκης Τραμπ – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Έξι Ρεπουμπλικάνοι προσχώρησαν στους Δημοκρατικούς συναδέλφους τους την Τρίτη για να ψηφίσουν ότι η δίκη κατηγορίας εναντίον του πρώην Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ είναι συνταγματική, με τον γερουσιαστή Λουιζιάνα Μπιλ Κασίσι να αναδύεται ως ο μοναδικός Ρεπουμπλικανός που άλλαξε την ψήφο του μετά από μια αρχική ψηφοφορία για την συνταγματικότητα την περασμένη εβδομάδα .

Η τελική ψηφοφορία 56-44 σηματοδότησε το τελευταίο κεφάλαιο των εργασιών της Τρίτης, με τη Γερουσία να αναβάλλεται μέχρι την Τετάρτη το μεσημέρι. Όλοι οι έξι γερουσιαστές από τους Ρεπουμπλικάνους ψήφισαν ότι η δίκη είναι αντισυνταγματική επειδή ο Τραμπ δεν είναι πλέον πρόεδρος. Ήταν η δεύτερη φορά μιας τέτοιας ψηφοφορίας αφού ο γερουσιαστής Rand Paul, Ρεπουμπλικανός του Κεντάκυ, ανάγκασε την ψηφοφορία για την ίδια ερώτηση τον προηγούμενο μήνα.
Οι Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές που ψήφισαν ότι η δίκη κατηγορίας ήταν σύμφωνη με το Σύνταγμα:
-Γερουσιαστής Susan Collins του Maine
-Γερουσιαστής Bill Cassidy της Λουιζιάνας
-Γερουσιαστής Lisa Murkowski από Αλάσκα
-Γερουσιαστής Mitt Romney της Γιούτα
-Γερουσιαστής Ben Sasse της Νεμπράσκα
-Γερουσιαστής Pat Toomey της Πενσυλβανίας
Ο Cassidy είπε στο CNN την Τρίτη μετά την παρουσίαση των διευθυντών του Σώματος ότι ήταν ένα «πολύ καλό άνοιγμα» και έκαναν ισχυρά επιχειρήματα. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασής τους, οι διευθυντές αποστολής του Σώματος έδειξαν πώς οι ταραχοποιοί παραβίασαν βίαια το Καπιτώλιο των ΗΠΑ και επιτέθηκαν στους αστυνομικούς, επικαλούμενοι το όνομα του Τραμπ καθώς προσπάθησαν να διακόψουν την πιστοποίηση των εκλογών του Νοεμβρίου.
«Οι διευθυντές του σπιτιού ήταν συγκεντρωμένοι, ήταν οργανωμένοι» και «έκαναν ένα συναρπαστικό επιχείρημα», δήλωσε ο Cassidy μετά την ψηφοφορία. Αντίθετα, πρόσθεσε, «Η ομάδα του Προέδρου Τραμπ ήταν αποδιοργανωμένη. Έκαναν ό, τι μπορούσαν, αλλά για να μιλήσουν για την υπό εξέταση ερώτηση και όταν μίλησαν για αυτό, κάνανε μια γλιστρούμενη, σχεδόν σαν να ντρεπόταν για τα επιχειρήματά τους.»

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα