Η Γεννηματά «καρατόμησε» τον Λοβέρδο από κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο

Μοιραστειτε το

Σημαντικές αλλαγές στο Κίνημα Αλλαγής, με τον Ανδρέα Λοβέρδο να απομακρύνεται από τη θέση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος.

Νέοι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του Κινήματος Αλλαγής αναλαμβάνουν ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Μιχάλης Κατρίνης.

«Με απόφαση της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά, ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, σύμφωνα με το άρθρο 17 του Κανονισμού της Βουλής, ορίζονται, κατά σειρά, οι βουλευτές Κώστας Σκανδαλίδης και Μιχάλης Κατρίνης», αναφέρει ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής.

«Η αντικατάστασή μου ως Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του Κινήματος Αλλαγής υπήρξε επιλογή και απόφαση της Προέδρου κ. Φ.Γεννηματά, την οποία και ευχαριστώ για τη δυνατότητα που μου παρείχε να εκπροσωπώ στη Βουλή το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής επί πεντέμισι έτη», αναφέρει ο βουλευτής σε δήλωσή του.

Σύμφωνα με ππληροφορίες σήμερα υπήρξε συνάντηση των δύο, κατά την οποία η κ. Γεννηματά τού ανακοίνωσε την απόφασή της.

Η απομάκρυνση του Ανδρέα Λοβέρδου προφανώς έχει έχει να κάνει με τις διαρκείς διαφοροποιήσεις από την κεντρική γραμμή και είναι από καιρό γνωστό ότι υπήρχαν προστριβές για μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν με τη στρατηγική του κόμματος. Εξάλλου ο Ανδρ. Λοβέρδος είχε πει ανοιχτά ότι θα διεκδικήσει αλλαγή στρατηγικής, ενώ δείχνει να κινείται προς μια κατεύθυνση διεκδίκησης και της αρχηγίας του κόμματος.

Η εξέλιξη αυτή δείχνει αφενός να εξυπηρετεί την Φ. Γεννηματά όσον αφορά τις μελλοντικές εξελίξεις και ειδικότερα τις εσωκομματικές εκλογές με απώτερο ορίζοντα τις αρχές του 2022, και αφετέρου δίνει μεγαλύτερη άνεση στον Ανδρ. Λοβέρδο να εκφράζει πιο ανοιχτά τις διαφορετικές του απόψεις.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος παραμένει τομεάρχης Εξωτερικών.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...