Η Γεννηματά «έκαψε» τα σενάρια – Θα διεκδικήσει την επανεκλογή της στην ηγεσία του ΚΙΝΑΛ

Μοιραστειτε το

Οριστικά τέλος στα σενάρια που διακινούσαν εξωθεσμικοί κύκλοι, οι οποίοι και άφηναν να εννοηθεί ότι η Φώφη Γεννηματά δεν θα είναι εκ νέου υποψήφια για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής, έβαλε η πρόεδρος του κόμματος.

Μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών και απαντώντας σε ερώτηση του δημοσιογράφου Ιορδάνη Χασαπόπουλου, η Φώφη Γεννηματά ανακοίνωσε την πρόθεση της να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία του κόμματος της Κεντροαριστεράς. «Ναι, θα είμαι εδώ. Και θα είμαι εδώ γιατί έχω αφήγημα για τη χώρα. Έχω αφήγημα για προοδευτική διακυβέρνηση. Έχω αφήγημα που μπορεί να βάλει τέλος στις συντηρητικές πολιτικές», τόνισε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ.

Παράλληλα, επανέλαβε ότι οι διαδικασίες για την εσωκομματική εκλογική αναμέτρηση θα ξεκινήσουν μετά από ειδική συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ, που θα αποφασίσει οριστικά για το χρονοδιάγραμμα της διαδικασίας. Υπενθυμίζεται ότι βάσει καταστατικού, η εκλογή αρχηγού θα πρέπει να διεξαχθεί τουλάχιστον ένα μήνα νωρίτερα από το Συνέδριο του κόμματος, κάτι που σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι μπορεί να πραγματοποιηθεί το αργότερο τον Φεβρουάριο του 2021.

Μέχρι στιγμής την υποψηφιότητα του έχει ανακοινώσει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ανδρέας Λοβέρδος, ενώ θεωρείται δεδομένο πως την ηγεσία θα διεκδικήσει και ο ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης. Από εκεί και πέρα, δεν αποκλείεται να υπάρξουν και άλλες υποψηφιότητες, όπως αυτή του υπουργού των κυβερνήσεων του Γιώργου Παπανδρέου, Παύλου Γερουλάνου και του βουλευτή Χάρη Καστανίδη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Άρση μέτρων – Σκέρτσος: Τέλος το lockdown! Πώς θα πάμε στα νησιά, το νέο ωράριο και οι μετακινήσεις

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Κύπρος: Στην Αθήνα αύριο η πρόεδρος της κυπριακής Βουλής και πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αννίτα Δημητρίου

Διαδοχικές συναντήσεις της προέδρου του ΔΗΣΥ Αννίτας Δημητρίου με...