Η Γαλλία απάντησε στον φανατισμό: Σκίτσα του Μωάμεθ σε κυβερνητικά κτίρια – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Άδεια προκειμένου να φωτιστούν κυβερνητικά κτήρια με τα επίμαχα σκίτσα του περιοδικού Charlie Habbo που απεικονίζουν τον Μωάμεθ, έδωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν κηρύσσοντας τον πόλεμο κατά του ισλαμικού φανατισμού. Σε ηγέτη της Ευρώπης απέναντι στην επέλαση του ισλαμικού εξτρεμισμού αναδεικνύεται ο Γάλλος Πρόεδρος.

Τα σκίτσα αυτά έγιναν η αιτία για τον αποτρόπαιο αποκεφαλισμό του καθηγητή Ιστορίας, Samuel Paty από φανατικό μουσουλμάνο. Για πρώτη φορά, ο Εμανουέλ Μακρόν σε ομιλία του έκανε λόγο για τον θρησκευτικό απομονωτισμό, που βασίζεται στις αποσχιστικές τάσεις, γεγονός που, όπως είπε, αποτελεί σοβαρό πρόβλημα για τη γαλλική κοινωνία. Η σύγκρουση με το Ταγίπ Ερντογάν που αυτοαναγορεύθηκε σε προστάτη του Ισλάμ και απειλεί συνεχώς τη Δύση , ιδιαίτερα τη Γαλλία, έχει προκαλέσει συναγερμό στα ευρωπαϊκά κράτη που αντιλαμβάνονται πλέον τον κίνδυνο που έρχεται.

Στη συνέχεια ο Μακρόν παρουσίασε ένα πλάνο, το οποίο βασίζεται σε πέντε άξονες και περιλαμβάνει μέτρα πρόληψης κατά της «ριζοσπαστικοποίησης» των νεαρών μουσουλμάνων και της πάταξης των αποσχιστικών τάσεων στην κοινωνία.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα