Η βρετανική παραλλαγή του Covid-19 σαρώνει την Πορτογαλία

Μοιραστειτε το

Δραματικές ώρες περνά η χώρα της ιβηρικής, η οποία έχει σημάνει καμπανάκι κινδύνου εδώ και μερικές ημέρες, καθώς τα νοσοκομεία της χώρας βρίσκονται στα πρόθυρα της κατάρρευσης.

Σχεδόν οι μισές από τις νέες μολύνσεις οφείλονται στην βρετανική παραλλαγή του κορονοϊού με την κατάσταση στην πρωτεύουσα να είναι οριακή.

Η υπουργός Υγείας Μάρτα Τεμίντο είπε ότι τα δεδομένα μπορεί να μην δίνουν την ακριβή εικόνα, καθώς προέρχονται μόνο από ένα εργαστήριο.

Η Πορτογαλία έχει τεθεί σε lockdown για δύο εβδομάδες. Σήμερα καταγράφηκαν άλλα 13.200 κρούσματα, εκ των οποίων πάνω από τα μισά στη Λισαβόνα και την ευρύτερη περιοχή της Κοιλάδας του Τάγου.

Η διευθύντρια του μεγαλύτερου νοσοκομείου της χώρας, του Σάντα Μαρία της Λισαβόνας, είπε σε δημοσιογράφους ότι δεν υπάρχουν πλέον διαθέσιμες κλίνες. «Αυτή τη στιγμή, περίπου 60 ασθενείς περιμένουν να εισαχθούν (…) δεν γνωρίζουμε αν οι ασθενείς στα ασθενοφόρα έχουν ήσσονος σημασίας προβλήματα ή αν είναι σε κρίσιμη κατάσταση», αποκάλυψε η Αναμπέλα Ολιβέιρα.

Για πρώτη φορά σήμερα, τρεις ασθενείς που βρίσκονταν σε κρίσιμη κατάσταση μεταφέρθηκαν αεροπορικώς από τη Λισαβόνα στη Μαδέρα για να νοσηλευτούν.
Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, άλλοι 278 άνθρωποι πέθαναν μέσα σε 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των θυμάτων στα 11.866.

«Δεν έχει νόημα να τροφοδοτήσουμε την ψευδαίσθηση ότι δεν αντιμετωπίζουμε τη χειρότερη στιγμή», δήλωσε χθες στον τηλεοπτικό οργανισμό TVI ο Αντόνιο Κόστα. Η κατάσταση δεν ήταν απλά κακή αλλά τρομακτική, είπε και πρόσθεσε ότι «θα αντιμετωπίσουμε αυτήν τη χειρότερη στιγμή για μερικές ακόμη εβδομάδες, αυτό είναι σίγουρο»

Η Γερμανία δήλωσε την Τετάρτη ότι ήταν πρόθυμη να βοηθήσει και έχει στείλει ήδη στρατιωτικούς ιατρικούς εμπειρογνώμονες στην Πορτογαλία για να αξιολογήσουν τι είδους υποστήριξη θα μπορούσε να προσφέρει.

Ωστόσο, ο Κόστα προειδοποίησε ότι δεν υπάρχουν πολλά που μπορούν να κάνουν η Γερμανία και οι άλλοι Ευρωπαίοι εταίροι για να τους βοηθήσουν: «Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί» σχετικά με την ιδέα της αποστολής ασθενών στο εξωτερικό από την Πορτογαλία που βρίσκεται στο νοτιοδυτικό άκρο της ηπείρου και έχει μόνο χερσαία σύνορα με την επίσης βαρύτατα πληγωμένη Ισπανία.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...