Η Βρετανία «αντιστέκεται» στο lockdown, η δημοτικότητα Τζόνσον υποχωρεί

Μοιραστειτε το

Η Βρετανία αντιστέκεται στο νέο lockdown παρά τα αυξανόμενα κρούσματα και την πτώση της υποστήριξης στην κυβέρνηση Τζόνσον.

Η βρετανική κυβέρνηση αντιστάθηκε στην ιδέα μιας νέας καθολικής καραντίνας την Παρασκευή, ακόμη και όταν μια έρευνα έδειξε ότι οι μολύνσεις COVID-19 αυξήθηκαν και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον υποχώρησε στις δημοσκοπήσεις, «πληρώνοντας» κυρίως τα τοπικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Η Βρετανία κατέγραψε περισσότερες από 20.000 νέες περιπτώσεις κορωνοϊού την ημέρα κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα, αλλά η κυβέρνηση απέρριψε σε ένα νέο εθνικό lockdown, παρόλο που η Γαλλία και η Γερμανία επαναφέρουν περιορισμούς σε όλη τη χώρα.

Ο υπουργός Εξωτερικών Ντομίνικ Ραάμπ δήλωσε την Παρασκευή ότι ένα εθνικό lockdown στην Αγγλία δεν ήταν τόσο αναγκαίο ακόμα, προσθέτοντας ότι αν και η κατάσταση ήταν σοβαρή, ήταν σίγουρος για την προσέγγιση της κυβέρνησης.

«Έχουμε δει κάποια στοιχεία από τότε που αρχίσαμε να εφαρμόζουμε αυτήν την κλιμακωτή προσέγγιση καθώς ο ρυθμός αύξησης των μολύνωσεων έχει επιβραδυνθεί», δήλωσε ο Raab στο BBC TV, προσθέτοντας ότι ήταν σημαντικό να τηρούνται οι τοπικοί κανόνες.

«Αυτός είναι ο τρόπος με τον οποίο αποφεύγουμε τα πιο δραστικά μέτρα που δεν θέλουμε να λάβουμε λόγω του αντίκτυπου που θα είχαν στην οικονομία».

Ωστόσο, οι νέες περιπτώσεις COVID-19 στην Αγγλία αυξήθηκαν κατά περίπου 51.900 κάθε μέρα την περασμένη εβδομάδα, σχεδόν 50% την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με επίσημη έρευνα την Παρασκευή.

Αυτό υποδηλώνει ότι η συχνότητα εμφάνισης νέων μολύνσεων εξακολουθεί να αυξάνεται απότομα και δεν έχει μειωθεί, σε αντίθεση με την έρευνα της προηγούμενης εβδομάδας.

Η κυβέρνηση έχει υιοθετήσει ένα σύστημα τριών επιπέδων περιορισμών κατά περιοχές, αν και το αντιπολιτευόμενο Εργατικό Κόμμα ζήτησε προσωρινά νέα καραντίνα για να σπάσει η αλυσίδα των μολύνσεων.

Την Παρασκευή, η κυβέρνηση δήλωσε ότι το Δυτικό Γιορκσάιρ, το οποίο περιλαμβάνει τις βόρειες πόλεις Μπράντφορντ, Λιντς και Γουέικφιλντ, θα εισέλθει στο ανώτερο επίπεδο περιορισμών από την ερχόμενη Δευτέρα.

Επιπρόσθετα στον πονοκέφαλο του Τζόνσον, μια δημοσκόπηση του Ipsos MORI δείχνει πτώση της υποστήριξης προς την κυβέρνηση, διαπιστώνοντας ότι το αντιπολιτευόμενο κόμμα Εργασίας είχε ξεπεράσει τους Συντηρητικούς, με τον ίδιο τον Μπόρις Τζόνσον να καταγράφει τη χαμηλότερη δημοτικότητά του ως πρωθυπουργός.

Οι Εργατικοί συγκέντρωσαν ποσοστό 42%, με τους Συντηρητικούς στο 37%, αν και η δημοσκόπηση διεξήχθη πριν το Εργατικό Κόμμα θέσει σε προσωρινή αναστολή τον προηγούμενο ηγέτη Τζέρεμι Κόρμπιν για αναφορές αντισημιτισμού και διακρίσεων.

Πηγή: Reuters.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...