Η Αρμενία καταγγέλλει βομβαρδισμό των Αζέρων στο έδαφος της – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Η Αρμενία κατηγόρησε σήμερα τις ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ότι βομβάρδισαν το έδαφός της, σκοτώνοντας έναν άμαχο και τραυματίζοντας άλλους δύο, μια εξέλιξη που εγείρει φόβους για μια νέα κλιμάκωση της σύγκρουσης στην περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ.

«Σήμερα, η αζέρικη πλευρά έβαλε με πυρά πυροβολικού εναντίον θέσεων των αρμενικών ενόπλων δυνάμεων και της κοινότητας Ντάβιτ Μπεκ», ανέφερε στο Twitter η εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας, Σουσάν Στεπανιάν.

Το Νταβίτ Μπεκ απέχει ένα χιλιόμετρο από τα σύνορα της Αρμενίας με το Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Με την επίθεση των Αζέρων σε πλήρη εξέλιξη,οι οποίοι  στηρίζονται από το τουρκικό καθεστώς  ο πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν ζήτησε το Σάββατο τη βοήθεια της Ρωσίας για να εγγυηθεί την «ασφάλεια» της χώρας του. Η Μόσχα, η οποία διαθέτει μια βάση στην Αρμενία και έχει υπογράψει συνθήκη στρατιωτικής συνεργασίας μαζί της, απάντησε ότι είναι έτοιμη να παράσχει κάθε αναγκαία βοήθεια στην περίπτωση που οι συγκρούσεις επεκταθούν στο αρμενικό έδαφος.

Το Ναγκόρνο Καραμπάχ που ανακήρυξε την αυτονομία του, κατοικείται αποκλειστικά από Αρμενικής καταγωγής κατοίκους και έχει βρεθεί βιαίως μετά από παιχνίδια της πρώην ΕΣΣΔ, στο νεοσύστατο (1984) Αζερμπαϊτζάν.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα