Η απάντηση του Τσίπρα στα διλλήματα Μητσοτάκη για την επόμενη μέρα

Μοιραστειτε το

Με σκοπό να αναδείξει την εναλλακτική πρόταση εξουσίας του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και τη σκληρά ταξική και αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης που δίνει «λίγα σε πολλούς και πολλά σε λίγους», ανεβαίνει στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Τσίπρας.

Παράλληλα, ο επικεφαλής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να απαντήσει με σαφήνεια στο δίλλημα «Μητσοτάκης ή Τσιπρας/Βαρουφάκης» που έθεσε τη περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός, τοποθετώντας στο τραπέζι τη δική του πολιτική προοπτική για το αύριο της χώρας.

Από τη Κουμουνδούρου δεν κρύβουν πως θεωρούν την εφετινή ΔΕΘ ως την έναρξη της πορείας που θα οδηγήσει στην ανατροπή των σημερινών πολιτικών συσχετισμών δύναμης και που θα ανοίξει τον δρόμο για μία προοδευτική κυβέρνηση, η οποία θα έχει ως βασικό κορμό το κόμμα τους. Η εκτίμηση που κυριαρχεί στα ανώτατα κλιμάκια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα εξαντλήσει τη τετραετία και πως στη πρώτη ευκαιρία που θα βρει, θα στήσει πρόωρες κάλπες.

Για την ακρίβεια, αναφέρουν ότι το ζήτημα των πρόωρων εκλογών το άνοιξε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, με τα όσα είπε στη Θεσσαλονίκη την περασμένη εβδομάδα. Το δίλλημα «Μητσοτάκης ή Τσίπρας/Βαρουφάκης» που έθεσε ενόψει της ερχόμενης προεκλογικής περιόδου, δείχνει μία ξεκάθαρη κατεύθυνση που απαιτεί ξεκάθαρη στρατηγική εκ μέρους τους και σαφή απάντηση από τον Αλέξη Τσίπρα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα αφήσει αναπάντητη την «πρόκληση» Μητσοτάκη. Θα απαντήσει στον πρωθυπουργό στο ίδιο ύφος, θέτοντας με τη σειρά του ως απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάκαμψη της χώρας και την επιστροφή του αισθήματος ασφάλειας στους πολίτες, το «να φύγει η δεξιά» και να έρθει στην εξουσία μία κυβέρνηση με σαφή προοδευτική κατεύθυνση.

Όπως γίνεται ευκόλως αντιληπτό, με αυτή τη τοποθέτηση ο Αλέξης Τσίπρας θα προσπαθήσει να φέρει προ των ευθυνών τους και όλες εκείνες τις δυνάμεις που τοποθετούν τον εαυτό τους σε αυτό το φάσμα του πολιτικού χάρτη, έτσι ώστε αναλάβουν το κομμάτι των ευθυνών που θα τους αναλογεί τη κρίσιμη στιγμή και πάντα στη περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα.

Όπως σας έχει έγκαιρα ενημερώσει το Newsbomb.gr, η ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ θα είναι εφ’ όλης της ύλης. Ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη με «όπλα» τη ρύθμιση του χρέους που δημιουργήθηκε μέσα στη πανδημία, την αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ και μέτρα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Παράλληλα, θα σκοπεύει να εξαπολύσει μία ολομέτωπη επίθεση σε βάρος του Κυριάκου Μητσοτάκη και των «χορηγών» του, με βασική αιχμή ότι δίνει πολλά σε λίγους και λίγα στους πολλούς, ακολουθώντας επί της ουσίας τις πολιτικές που οδήγησαν τη χώρα στη χρεοκοπία τα προηγούμενα χρόνια.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...