Η αντιπολίτευση «στήνει στον τοίχο» τον Μητσοτάκη για το Πολυτεχνείο: «Κρεσέντο υποκρισίας, φαρισαϊσμός, προσχηματικό κάλεσμα» | newsbreak

Μοιραστειτε το

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη για την επέτειο του Πολυτεχνείου και το κάλεσμά του στους πολιτικούς αρχηγούς σε μία από κοινού πρωτοβουλία τιμής στο Πολυτεχνείο με επικεφαλής την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκάλεσε σφοδρή αντίδραση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Γίνεται λόγος για «προσχηματικό» κάλεσμα, για «κρεσέντο υποκρισίας» και «φαρισαϊσμό», ενώ σχολιάζεται με δόση ειρωνείας, ότι «η πρότασή του για τη συμμετοχή των έξι πολιτικών αρχηγών από κοινού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσκρούει στην ίδια διάταξη δημοσίων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, την οποία η κυβέρνησή του ανακοίνωσε».

Δείτε ακόμα: Πολιτειακό ατόπημα Μητσοτάκη στο μήνυμα για το Πολυτεχνείο

ΣΥΡΙΖΑ: «Ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη ξεπερνά πλέον κάθε φαντασία»

«Ο κ. Μητσοτάκης σε ένα κρεσέντο υποκρισίας και αφού έχει αναστείλει το Σύνταγμα με απαγόρευση συναθροίσεων πανελλαδικά και έχει απειλήσει κόμματα και φορείς με συλλήψεις αν τιμήσουν συμβολικά τη μνήμη της επετείου του Πολυτεχνείου, μιλάει τώρα εναντίον του διχασμού. Του διχασμού που ο ίδιος δημιούργησε», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στον Πρωθυπουργό.

Προσθέτει ότι ο κ. Μητσοτάκης «για ακόμη μία φορά προαναγγέλλει, και μάλιστα δημόσια, τη στάση και τη θέση της Προέδρου της Δημοκρατίας, μη αντιλαμβανόμενος ότι ο θεσμός του Αρχηγού του κράτους δεν είναι επικουρικός στο ρόλο της κυβέρνησης».

«Ωστόσο», συνεχίζει, «η πρότασή του για τη συμμετοχή των έξι πολιτικών αρχηγών από κοινού με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας προσκρούει στην ίδια διάταξη δημοσίων συναθροίσεων άνω των 4 ατόμων, την οποία η κυβέρνησή του ανακοίνωσε», για να σχολιάσει ότι «ο φαρισαϊσμός του κ. Μητσοτάκη ξεπερνά πλέον κάθε φαντασία».

ΚΙΝΑΛ: «Έσυρε πρώτος το χορό του αυταρχισμού, της πόλωσης και του διχασμού για μικρομματικό όφελος»

Το Κίνημα Αλλαγής χαρακτήρισε «προσχηματικό» και «εκ των υστέρων» το κάλεσμα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη πρός τα κόμματα για τον εορτασμό του Πολυτεχνείου.

«Το εκ των υστέρων “κάλεσμα” του κ. Μητσοτάκη για κοινή παρουσία των πολιτικών αρχηγών στο μνημείο του Πολυτεχνείου είναι προσχηματικό, αφού ο ίδιος έσυρε πρώτος το χορό του αυταρχισμού, της πόλωσης και του διχασμού για μικρομματικό όφελος».

Ελληνική Λύση: «Ο Πρωθυπουργός των συναθροίσεων στο Εφετείο μέσω πανδημίας…»

Ευθύνες στην κυβέρνηση για το κλίμα πολιτικής αντιπαράθεσης ενόψει της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, καταλογίζει με δήλωσή του ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος.

«Ο πρωθυπουργός των συναθροίσεων στο Εφετείο μέσω πανδημίας, των κλειστών εκκλησιών και ανοικτών τζαμιών, της “συνέχειας του κράτους” για την προδοσία της Μακεδονίας, του “είμαι υπερήφανος για τους (παράνομους) μετανάστες”, της φτωχοποίησης των Ελλήνων, των κλειστών καταστημάτων και των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, σήμερα χαρακτήρισε “αδιανόητο το σκηνικό σύγκρουσης επί της επετείου του Πολυτεχνείου», αναφέρει σε δήλωσή του ο Κυριάκος Βελόπουλος και προσθέτει:

«Σκηνικό που όμως η κυβέρνηση του καλλιέργησε, προκειμένου να αλλάξει την ατζέντα από τις τεράστιες ευθύνες, τόσο για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και για την τροπή που λαμβάνουν τα εθνικά μας θέματα. Ο πρωθυπουργός υποκαθιστώντας ακόμα και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κάλεσε τους πολιτικούς αρχηγούς να τιμήσουν την επέτειο με ένα λουλούδι. Μακάρι να είχε επιδείξει την ίδια ευαισθησία και για την 28η Οκτωβρίου, όπου ο ίδιος και οι πολιτικοί αρχηγοί που σήμερα “ευαισθητοποιούνται” απουσίαζαν επιδεικτικά.

Είχα άλλωστε προειδοποιήσει από την πρώτη στιγμή ότι το κλίμα διχασμού που καλλιεργήθηκε από κυβέρνηση και μέρος της αντιπολίτευσης, συνιστά επικίνδυνο λάθος».

KKE: «Ύπουλη προσπάθεια του πρωθυπουργού»

Στην ανακοίνωση του Κομουνιστικού Κόμματος που γίνεται ευθεία επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφέρεται:

«Αυτός που επέλεξε να στήσει σκηνικό σύγκρουσης είναι ο ίδιος ο πρωθυπουργός και η κυβέρνησή του, με την απόφασή τους για την ακύρωση του εορτασμού του Πολυτεχνείου και με την κατάπτυστη κι αυταρχική κυβερνητική απαγόρευση των συναθροίσεων.

Ο στόχος τους είναι προφανής: Να αποπροσανατολίσουν απ’ τις τεράστιες ευθύνες του στη διαχείριση της πανδημίας, που οδηγούν στην κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας και στα καθημερινά ρεκόρ θανάτων και κρουσμάτων.

Αυτό αποδεικνύεται, άλλωστε, και απ’ την ύπουλη προσπάθεια του πρωθυπουργού να προκαλέσει συνειρμούς ανάμεσα στα θύματα της πανδημίας και στον εορτασμό του Πολυτεχνείου, που οργανώνεται υπεύθυνα, με τον απαραίτητο συμβολισμό που έχει φέτος, και με όλα τα μέτρα προστασίας. Μέτρα προστασίας τα οποία η ίδια η κυβέρνηση αρνείται να πάρει στα μέσα μεταφοράς, στα σχολεία, στους χώρους δουλειάς, στους οίκους ευγηρίας κ.α, με τραγικές συνέπειες.

Όσο για τις άλλες επετείους, όπως είναι η 28η Οκτωβρίου, ενημερώνουμε τον πρωθυπουργό ότι πάλι κι αυτές γιορτάστηκαν με υποδειγματικό τρόπο από σωματεία, συλλόγους, μαζικούς φορείς του λαού και της νεολαίας. Το μόνο που απομένει στην κυβέρνηση της ΝΔ είναι να αποσύρει την απαράδεκτη απόφαση απαγόρευσης των συναθροίσεων άνω των 3 ατόμων, για τον γιορτασμό και την πορεία του Πολυτεχνείου! Τίποτα διαφορετικό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από το λαό και τη νεολαία!»

Πηγή
Author: Ιωάννα

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα