Η ανακύκλωση και η προστασία του περιβάλλοντος λόγος… συμμαχίας για Δήμο Αθηναίων και Ένοπλες Δυνάμεις! | newsbreak

Μοιραστειτε το

Πρωτόκολλο Συναντίληψης και Συνεργασίας για τη διαχείριση των ανακυκλώσιμων συσκευασιών και των βιοαποβλήτων του Στρατοπέδου «Παπάγου», έδρα του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπέγραψαν την Τετάρτη 21/10 ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος.  

Στόχος του Δήμου Αθηναίων η ανακύκλωση να γίνει καθημερινή πρακτική και στάση ζωής για όλους και με γνώμονα την προστασία του περιβάλλοντος και τη μείωση της ρύπανσης που προκαλείται από την λάθος διαχείριση των απορριμμάτων.

Με τη σημαντική αυτή συμφωνία οι ένοπλες δυνάμεις γίνονται μέρος μιας συνολικότερης οικολογικής προσπάθειας, η οποία αποσκοπεί στο να γίνει πράξη το σχέδιο του Δήμου Αθηναίων για μια πόλη καθαρή και βιώσιμη, έτοιμη να αντιμετωπίσει τις περιβαλλοντικές προκλήσεις του μέλλοντος.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας, το Στρατόπεδο «Παπάγου», το οποίο στεγάζει χιλιάδες ανθρώπους, παράγοντας σημαντικές ποσότητες απορριμμάτων, εντάσσεται στο Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων και ενισχύεται με τις απαραίτητες υποδομές εναπόθεσης ανακυκλώσιμων υλικών και βιοαποβλήτων.

Πενήντα δύο κάδοι απορριμμάτων

Πενήντα δύο μικροί, μεσαίοι και μεγάλοι κάδοι απορριμμάτων, 19 για ανακύκλωση (μπλε) και 33 για βιοαπόβλητα (καφέ) θα «απλωθούν» σε όλο το στρατόπεδο, σε εσωτερικούς εξωτερικούς χώρους, προκειμένου να εναποτίθενται με ευκολία τα απορρίμματα στο σωστό σημείο.

Παράλληλα, οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Καθαριότητας και Ανακύκλωσης, αξιοποιώντας όλα τα σύγχρονα τεχνικά μέσα που διαθέτουν, θα συλλέγουν κάθε μέρα τα απορρίμματα και εν συνεχεία θα καθαρίζουν σχολαστικά, με νερό και απολυμαντικά, όλους τους κάδους. Έτσι, αποφεύγεται το φαινόμενο υπερχείλισης των κάδων και διασφαλίζεται η υγιεινή των στρατιωτικού και πολιτικού προσωπικού.

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Πηγή
Author: Χάρης Π.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα