Η ανακαταμέτρηση στο Ουισκόνσιν αύξησε τις ψήφους του Μπάιντεν

Μοιραστειτε το

Από τη διαδικασία ανακαταμέτρησης των ψήφων στο Ουισκόνσιν

AP Photo/Nam Y. Huh

Τη μία ήττα μετά την άλλη βρίσκει μπροστά του ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ, που επιμένει να αμφισβητεί το αποτέλεσμα των εκλογών. Η επανακαταμέτρηση, που είχε ζητήσει στις κομητείες Μιλγουόκι και Ντέιν, το μόνο που κατάφερε ήταν να αυξήσει τον αριθμό των ψήφων του αντιπάλου του, Τζο Μπάιντεν.

Το Μιλγουόκι και το Ντέιν είναι οι μεγαλύτερες κομητείες του Ουισκόνσιν, προπύργια των Δημοκρατικών. Μετά την ανακαταμέτρηση στο Μιλγουόκι, όπου ο Τζο Μπάιντεν είχε κερδίσει με διαφορά 20.000 ψήφων, έδωσε στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο ακόμη 132 ψήφους. Η ανακαταμέτρηση στο Ντέιν αναμένεται να ολοκληρωθεί την Κυριακή.

Σύμφωνα με τον Τζορτζ Κρίστενσον, αξιωματούχο στην κομητεία Μιλγουόκι, η ανακαταμέτρηση «έδειξε αυτό που ξέραμε ήδη: οι εκλογές στην κομητεία Μιλγουόκι είναι δίκαιες, διαφανείς, ακριβείς και ασφαλείς».

Η εκστρατεία του Τραμπ σκοπεύει να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας συνολικά στην πολιτεία Ουισκόνσιν, αλλά ο χρόνος εξαντλείται και η πολιτεία θα επικυρώσει επίσημα και οριστικά το αποτέλεσμα την Τρίτη.

Ο Τζο Μπάιντεν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου εξασφαλίζοντας 306 εκλέκτορες —πολύ περισσότερους από τους 270 που χρειαζόταν— έναντι 232 του Ντόναλντ Τραμπ, αλλά και με μεγάλη διαφορά ψήφων (πάνω από 6 εκατομμύρια).

«Φάρσα»

Επίθεση στον Ντόναλντ Τραμπ, που αμφισβήτησε το εκλογικό αποτέλεσμα, λέγοντας ότι «του έκλεψαν τη νίκη», έκανε ο πρώην επικεφαλής της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας, τον οποίο καθαίρεσε ο Ρεπουμπλικάνος απερχόμενος πρόεδρος, επειδή συνυπέγραψε ανακοίνωση Τύπου που διαβεβαίωνε ότι οι εκλογές της 3ης Νοεμβρίου ήταν «οι πιο ασφαλείς στην ιστορία» των ΗΠΑ.

Ο Κρις Κρεμπς χαρακτήρισε «φάρσα» τους ισχυρισμούς της εκστρατείας του απερχόμενου ενοίκου του Λευκού Οίκου ότι έγινε μαζική νοθεία, λέγοντας ότι η καταγγελία του Τραμπ και των συνεργατών του πως μηχανήματα που χρησιμοποιήθηκαν στις εκλογές υπέστησαν πειρατεία από ξένες δυνάμεις είναι εντελώς ανυπόστατη.

Ο Κρεμπς αναφερόταν στον ισχυρισμό της Σίντνι Πάουελ, πρώην δικηγόρου του Τραμπ με την οποία διέκοψε τις σχέσεις της η ομάδα των νομικών συμβούλων του, ότι εκλογικά συστήματα φτιαγμένα στη Βενεζουέλα, για λογαριασμό του… Ούγκο Τσάβες (σ.σ. ο πρώην πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας απεβίωσε το 2013), συνέβαλαν να ανατραπεί το αποτέλεσμα των εκλογών,ώστε να υφαρπάξει τη νίκη ο Δημοκρατικός υποψήφιος, ο Τζο Μπάιντεν.

Η Πάουελ και άλλοι υποστήριξαν επίσης ότι εκλογικά μηχανήματα έδιναν ψήφους υπέρ του Τραμπ στον Μπάιντεν, ενώ κατήγγειλε ακόμη πως στοιχεία για την ψηφοφορία στις ΗΠΑ είχαν αποθηκευτεί σε εξυπηρετητές στη Γερμανία.

«Όλες οι ψήφοι που κατατίθενται στην Αμερική καταμετρώνται στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τέλος», αντέταξε ο Κρεμπς, σε απόσπασμα της εκπομπής που μεταδόθηκε στο χθεσινοβραδινό δελτίο ειδήσεων του CBS. Η εκπομπή θα μεταδοθεί αύριο Κυριακή.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...