«Η Αμερική επέστρεψε». Ο Τζο Μπάιντεν δηλώνει πως τίποτε δεν θα σταματήσει την μετάβαση εξουσίας

Μοιραστειτε το

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τόνισε σήμερα ότι η Αμερική «επέστρεψε» στην παγκόσμια σκηνή και δήλωσε «βέβαιος» για την ικανότητά του να αποκαταστήσει τον διεθνή «σεβασμό» στη χώρα του, σημειώνοντας πως τίποτε δεν πρόκειται να σταματήσει την μετάβαση εξουσίας στις ΗΠΑ μετά την εκλογική του νίκη.

Ο Μπάιντεν επισήμανε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο προπύργιο του στο Γουίλμινγκτον στο Ντέλαγουερ ότι συνομίλησε με έξι παγκόσμιους ηγέτες. «Τους είπα ότι η Αμερική επέστρεψε», «η Αμερική δεν είναι μόνη της πλέον».

Η αντίδρασή τους ήταν πολύ «ενθουσιώδης (…), οπότε έχω εμπιστοσύνη ότι θα καταφέρουμε να αποκαταστήσουμε τον σεβασμό που απολάμβανε πριν η Αμερική», σημείωσε.

Παράλληλα είπε πως η μετάβαση εξουσίας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη παρά την άρνηση του νυν προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να αποδεχθεί το εκλογικό αποτέλεσμα, αναφέροντας πως ελπίζει να προτείνει ονόματα υποψηφίων για κάποια υπουργεία έως την Ημέρα των Ευχαριστιών, στις 26 Νοεμβρίου.

Χαρακτήρισε «ντροπή» το γεγονός ότι ο Τραμπ δεν παραδέχεται την ήττα του.

Όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε τι θα έλεγε στον Ρεπουμπλικάνο πρόεδρο αν αυτός παρακολουθεί τη συνέντευξη Τύπου, ο Μπάιντεν κοίταξε την κάμερα και χαμογελώντας είπε: «Κύριε πρόεδρε ανυπομονώ να μιλήσω μαζί σας».

Επικοινωνία με Εμανουέλ Μακρόν

Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα στον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν ότι θέλει να δώσει νέα ώθηση στις διμερείς και διατλαντικές σχέσεις, “κυρίως μέσω του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης”, οι οποίες συχνά κακοποιήθηκαν από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια της πρώτης τους τηλεφωνικής συνομιλίας, οι δύο άνδρες μίλησαν για τη μελλοντική τους συνεργασία στην καταπολέμηση της πανδημίας και για την “απειλή της κλιματικής αλλαγής” καθώς και για “την ασφάλεια και την ανάπτυξη στην Αφρική”, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η ομάδα μετάβασης του Δημοκρατικού νεοεκλεγέντα προέδρου.

Επικοινωνία με Άγγελα Μέρκελ

Η καγκελάριος ‘Αγγελα Μέρκελ τηλεφώνησε για πρώτη φορά στον Τζο Μπάιντεν μετά τη νίκη του στις εκλογές, τον συνεχάρη και συζήτησε μαζί του τα πρώτα σημεία μιας πιθανής γρήγορης και καλής συνεργασίας. Η καγκελάριος και ο εκλεγμένος Αμερικανός πρόεδρος συμφώνησαν ότι η διατλαντική συνεργασία έχει μεγάλη σημασία ενόψει του πλήθους των παγκόσμιων προκλήσεων, σύμφωνα με το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Την πληροφορία του RTL επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ, ο οποίος δήλωσε ότι «η καγκελάριος Μέρκελ συνεχάρη τον ίδιο και την αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις για την επιτυχία τους. Επιπλέον, η καγκελάριος εξέφρασε την επιθυμία για στενή και πλήρους εμπιστοσύνης μελλοντική συνεργασία»

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

Πηγή
Author: editor13

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...