Η έκρηξη των κρουσμάτων βάζει το Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ σε δεύτερη μοίρα

Μοιραστειτε το

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί στον ΣΥΡΙΖΑ η έκρηξη των κρουσμάτων που σημειώθηκε χθες, με το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ρίχνει όλο του το βάρος στην πανδημία και όλο το «ανάθεμα» στο Μέγαρο Μαξίμου.

Χαρακτηριστικό του προβληματισμού που επικρατεί στην Κουμουνδούρου για την εκτός ελέγχου κατάσταση που δημιουργήθηκε τις τελευταίες ώρες στη χώρα, είναι το γεγονός ότι η προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, στην οποία θα κυριαρχούσε η συζήτηση για το Συνέδριο, αναβλήθηκε για την Πέμπτη.

Αν και τα ανοιχτά ζητήματα για να μπει ο ΣΥΡΙΖΑ στη τελική ευθεία για το επικείμενο Συνέδριο είναι ακόμα αρκετά και ο χρόνος λίγος, τα όσα συμβαίνουν με τη διασπορά του κορονοϊού και τα περισσότερα από 20.000 κρούσματα που καταγράφηκαν χθες στην Ελλάδα, αναγκάζει την ηγεσία του να αναπροσαρμόσει -έστω και για λίγες ώρες- τα σχέδια της.

Είναι σαφές ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιρρίπτει εξ ολοκλήρου την ευθύνη για τα όσα συμβαίνουν στην κυβέρνηση και προσωπικά στον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Άλλωστε, χθες, πραγματοποίησε διπλή παρέμβαση από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, προχωρώντας σε μία ακόμα σφοδρή επίθεση σε βάρος του πρωθυπουργού.

Μέσα από αυτές τις πολύ επιθετικές αναρτήσεις του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστήριξε ότι η κυβέρνηση αποδεικνύεται «πολύ λίγη για την κρισιμότητα των στιγμών», ζητώντας επιτακτικά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να επιστρέψει από τις ολιγοήμερες διακοπές του, στην Ήπειρο.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τους επιστήμονες που τον ενημερώνουν για την εξέλιξη της πανδημίας. Παράλληλα, λόγω των εξελίξεων, αλλά και επειδή θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του Κάρολου Παπούλια, ανέβαλε για 24 ώρες την προγραμματισμένη για σήμερα συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Πάντως, δεν είναι λίγα εκείνα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εκφράζουν την ανησυχία τους ως προς το κατά πόσο θα υπάρχουν το επόμενο διάστημα οι συνθήκες για να πραγματοποιηθούν οι προσυνεδριακές διαδικασίες, επομένως και το ίδιο το Συνέδριο.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...