Η άγνωστη σεξουαλική παρενέργεια της COVID-19 στους άνδρες | in.gr

Μοιραστειτε το

Η λοίμωξη από COVID-19 χτυπά συνήθως στο αναπνευστικό, συχνά με κάποια ασυνήθιστα συμπτώματα, όπως απώλεια γεύσης, απώλεια όσφρησης, εξανθήματα…

Υπάρχει, όμως, και η περίπτωση η νόσος να «χτυπήσει» με τη μορφή κάποιας μορφής σεξουαλικής δυσλειτουργίας. Η περίπτωση ενός 62χρονου άνδρα στη Γαλλία, ο οποίος κατέληξε να υποφέρει από στύση τεσσάρων ωρών λόγω της COVID-19, είναι χαρακτηριστική.

Το συγκεκριμένο περιστατικό αναφέρεται σε άρθρο στο επιστημονικό περιοδικό The American Journal of Emergency Medicine. Μέσα από αυτή τη δημοσίευση, οι ειδικοί θέλουν να προειδοποιήσουν τους άνδρες ότι ο πριαπισμός -μια ιατρική κατάσταση όπου το πέος παραμένει σε στύση για περισσότερο από το συνηθισμένο εκτός της σεξουαλικής διέγερσης- είναι μια πιθανή παρενέργεια του κοροναϊού.

Ο Χειρουργός Ουρολόγος – Ανδρολόγος Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας, σημειώνει ότι πρόκειται για μια όχι και τόσο γνωστή παρενέργεια της νόσου COVID-19, που, ωστόσο, πρέπει γιατροί και κοινό να έχουν υπόψη τους.

Όπως εξηγεί: «Ο πριαπισμός προσφέρεται για χαλαρά αστεία και… «τρολάρισμα», αλλά στ’ αλήθεια πρόκειται για μια κατάσταση δύσκολη και συχνά επώδυνη, που, αν δεν αντιμετωπιστεί έγκαιρα και σωστά, μπορεί να προκαλέσει μόνιμη στυτική δυσλειτουργία. Μπορεί να ξεκινήσει ως μια φυσιολογική στύση, όταν κάποιος ερεθιστεί σεξουαλικά, αλλά μπορεί και να προκύψει χωρίς αιτία».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει το επιστημονικό άρθρο, ο άνδρας πήγε στο Κέντρο Hospitalier de Versailles στο Le Chesnay κοντά στο Παρίσι με συνήθη συμπτώματα όπως πυρετό, ξηρό βήχα, διάρροια και γενικό αίσθημα αδιαθεσίας.

Οι γιατροί του έδωσαν αντιβιοτικά, αλλά επέστρεψε στο νοσοκομείο δύο ημέρες αργότερα, έχοντας δύσπνοια.

Ο 62χρονος εμφάνισε αναπνευστική ανεπάρκεια, μπήκε σε αναπνευστήρα και υποβλήθηκε σε θεραπεία για σύνδρομο οξείας αναπνευστικής δυσχέρειας (ARDS).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...