Ηράκλειο: Τρία κρούσματα covid στην ορθοπεδική κλινική του Βενιζελείου

Μοιραστειτε το

ICON/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ ΓΙΩΡΓΟΣ

Διευκρινίσεις για τα κρούσματα κορονοϊού που καταγράφηκαν στην Ορθοπεδική κλινική του Βενιζελείου Νοσοκομείο, έδωσε ο διοικητής του νοσηλευτικού ιδρύματος Κώστας Τερζάκης – Τρία τα περιστατικά νοσηλευομένων ασθενών στην κλινική που βρέθηκαν θετικοί.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της διοίκησης του νοσοκομείου, το 1ο περιστατικό σημειώθηκε στις 7 Φεβρουαρίου και αφορούσε ασθενή άντρα 88 ετών με εξάρθημα ισχίου εισήχθη στην ορθοπεδική κλινική. Πραγματοποιήθηκε Rapid test το οποίο ήταν αρνητικό ενώ την επόμενη ημέρα ο ασθενής αναχώρησε με δική του πρωτοβουλία και μετέβει στο ΠΑΓΝΗ, όπου εκεί πραγματοποιήθηκε Rapid test το οποίο ήταν αρνητικά και ένα Μοριακό το οποίο ήταν θετικό. Αμέσως μετά την ενημέρωση, η Συντονίστρια Ιχνηλάτησης Κα Αργυρή Παπαδογιαννάκη (Ιατρός) έδωσε οδηγίες, για να διενεργηθούν covid test, όπου υπήρχε ένδειξη. Ακολούθησε απολύμανση του θαλάμου.

Το 2ο περιστατικό σημειώθηκε στις 9 Φεβρουαρίου και αφορούσε ασθενή γυναίκα 79 ετών η οποία είχε εξέλθει από την κλινική, μετά από τριημέρου, ανέπτυξε εμπύρετο στην οικία της πραγματοποιήθηκε covid test και βρέθηκε θετική στον κορονοϊό. Η ασθενής παρέμεινε νοσηλευόμενη στην οικία της ενώ οι συγγενείς ενημέρωσαν την κλινική.

Το 3ο περιστατικό σημειώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου και αφορούσε ασθενή γυναίκα 91 ετών, η οποία μετά από διημέρου που είχε εξέλθει από την κλινική, εμφάνισε πυρετό, της έγινε test από τους οικείους της το οποίο ήταν θετικό. Άμεσα δόθηκαν οδηγίες από την Συντονίστρια Ιχνηλάτησης για test καθώς και απολύμανση του χώρου.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε ιχνηλάτηση σε όλους τους ασθενείς και το προσωπικό  της κλινικής με Μοριακά test και βρέθηκε μια ασθενής γυναίκα 73 ετών θετική, η οποία κατά την εισαγωγή της ήταν αρνητική. Το ίδιο βράδυ μεταφέρθηκε ασυμπτωματική στην κλινική covid ενώ πραγματοποιήθηκαν Rapid test σε 10 συνοδούς τα οποία ήταν όλα αρνητικά.

Τέλος, όπως αναφέρει η ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκε εκ νέου απολύμανση στους χώρους της ορθοπεδικής κλινικής ενώ παράλληλα λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα θωράκισης του Νοσοκομείου από την μετάδοση του ιού covid-19.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...