Ηράκλειο: Κλείνει προσωρινά σχολείο μετά από κρούσμα κορονοϊού σε δάσκαλο

Μοιραστειτε το

EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Προσωρινά κλειστό θα παραμείνει το Δημοτικό Δχολείο Τυλίσσου του Δήμου Μαλεβιζίου καθώς εκπαιδευτικός του σχολείου βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του διευθυντή του Σχολείου, ο εκπαιδευτικός πήγε να αναλάβει υπηρεσία και παρέμεινε στο γραφείο του συλλόγου διδασκόντων μιάμιση ώρα, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, και χωρίς να έρθει σε καμιά επαφή με παιδιά και ενημερώθηκε ότι το τεστ ήταν θετικό, αφού έφυγε από το σχολείο. 

Το Δημοτικό Σχολείο Τυλίσου κατόπιν σχετικής απόφασης του Δήμου Μαλεβιζίου θα παραμείνει κλειστό για σήμερα Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου για απολύμανση του χώρου και σύμφωνα με τον διευθυντή θα λειτουργήσει ξανά την Παρασκευή.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του διευθυντή του σχολείου:

«Σας ενημερώνουμε ότι αύριο Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δήμου Μαλεβιζίου.

Η απόφαση αυτή πάρθηκε για να γίνει απολύμανση του σχολείου για προληπτικούς λόγους, καθώς σήμερα είχαμε θετικό κρούσμα covid-19 σε εκπαιδευτικό.

Ο συγκεκριμένος εκπαιδευτικός ήρθε να αναλάβει υπηρεσία και παρέμεινε στο γραφείο του συλλόγου διδασκόντων μιάμιση ώρα, τηρώντας τα μέτρα ασφαλείας, και χωρίς να έρθει σε καμιά επαφή με παιδιά.

Παρόλο που δεν έχει καθόλου συμπτώματα, επειδή κατοικεί σε τουριστική περιοχή, έκανε προληπτικά τεστ το αποτέλεσμα του οποίου του το γνωστοποίησαν μετά την αποχώρησή του από το σχολείο και ήταν θετικό. Το σχολείο ακολούθησε το πρωτόκολλο, ενημερώθηκαν οι αρμόδιοι και έγινε ιχνηλάτηση.

Με έγγραφό του ο δ/ντής δημόσιας υγείας μας ενημέρωσε ότι το κρούσμα χαρακτηρίζεται χαμηλής νοσηρότητας και πολύ χαμηλής μεταδοτικότητας και συστήνει την κανονική λειτουργία του σχολείου μετά από ενδελεχή καθαρισμό και απολύμανση.

Το σχολείο θα λειτουργήσει κανονικά από την Παρασκευή. Για οτιδήποτε νεότερο θα ενημερωθείτε. Καλή δύναμη και υγεία σε όλους και όλες».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...