Ηράκλειο: Δημιουργία νέων κοινωνικών δομών στην Αγία Αικατερίνη

Μοιραστειτε το

© Katarzyna Bialasiewicz | Dreamstime.com

Ένα σημαντικό έργο για την περιοχή της Αγίας Αικατερίνης μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης, μετά την έγκριση της παραχώρησης της χρήσης οικοπέδου έκτασης 2.600 τμ μέτρων από τον ΟΑΕΔ στον Δήμο Ηρακλείου, προκειμένου να λειτουργήσουν σε αυτό κοινωνικές δομές.

Πρόκειται για πρόταση που είχε καταθέσει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίας Αικατερίνης και είχε εγκρίνει το Δημοτικό Συμβούλιο, αρχικά το 2015 και εν συνεχεία (καθώς ο ΟΑΕΔ δεν είχε απαντήσει σχετικά) το 2019.

To Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού άναψε το πράσινο φως για την παραχώρηση στον Δήμο της χρήσης του ακινήτου, επί των οδών Φιλολάου, Ν. Σκουφά και Διμουλίτσα.

Με βάση το κτιριολογικό πρόγραμμα που έχει συντάξει η Διεύθυνση Κοινωνικής Ανάπτυξης του δήμου, οι δομές οι οποίες θα λειτουργήσουν στο ακίνητο αφορούν την Κοινωνική και Νοσηλευτική υπηρεσία, την Υπηρεσία Φυσικοθεραπείας και Εργοθεραπείας, το Δημοτικό Κοινωνικό Ιατρείο, την Υπηρεσία Βοήθεια στο Σπίτι, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων (ΚΗΦΗ), τον Ξενώνα προσωρινής διαμονής θυμάτων βίας και ανθρώπων σε κίνδυνο, τον Ξενώνα προσωρινής διαμονής μη αυτοεξυπηρετούμενων ατόμων και το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ)

Ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, δήλωσε ότι πρόκειται για μια εξαιρετικά θετική εξέλιξη η οποία ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση ενός σημαντικού έργου στο προάστιο της Αγίας Αικατερίνης. «Θέλω να ευχαριστήσω όσους βοήθησαν διαχρονικά για να ολοκληρωθεί η παραχώρηση και να τονίσω ότι από εδώ και εμπρός θα κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να προχωρήσουν οι απαιτούμενες διαδικασίες όσο το δυνατόν γρηγορότερα» επισήμανε ο κ. Λαμπρινός.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...