ΗΠΑ: Facebook και Twitter ενώπιον της Γερουσίας για μεροληψία κατά των συντηρητικών φωνών

Μοιραστειτε το

Οι γενικοί διευθυντές του Twitter και του Facebook καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για ποιο λόγο οι πλατφόρμες τους αποφάσισαν να μπλοκάρουν δημοσιεύματα της εφημερίδας New York Post τα οποία αφορούσαν τον Χάντερ Μπάιντεν, γιο του υποψηφίου των Δημοκρατικών Τζο Μπάιντεν, όπως αποφάσισε η Επιτροπή Δικαστικών Θεμάτων της Γερουσίας των ΗΠΑ.

Η πρόταση πέρασε με τις 12 ψήφους των Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών. Οι 10 Δημοκρατικοί δεν ήταν παρόντες στη συνεδρίαση, η οποία αφορούσε την έγκριση της υποψηφιότητας της Έιμι Κόνεϊ Μπάρετ για την κενή θέση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.

Οι Δημοκρατικοί είχαν ανακοινώσει από χθες ότι θα μποϊκοτάρουν την ψηφοφορία και οι Ρεπουμπλικάνοι ψήφισαν υπέρ του διορισμού της, ανοίγοντας τον δρόμο για την τελική έγκριση από την ολομέλεια της Γερουσίας, πιθανότατα την Δευτέρα.

Οι πρόεδροι-γενικοί διευθυντές του Facebook και του Twitter καλούνται να καταθέσουν, σε ημερομηνία που ακόμη δεν έχει καθοριστεί, σχετικά με τις κατηγορίες περί μεροληψίας κατά των συντηρητικών φωνών.

Οι δύο εταιρείες δέχτηκαν σφοδρή κριτική επειδή επισήμαναν ως «παραπληροφόρηση» τα δημοσιεύματα της σκανδαλοθηρικής εφημερίδας και επιχείρησαν να εμποδίσουν την αναπαραγωγή τους στις πλατφόρμες τους.

Οι επικεφαλής των δύο κολοσσών, μαζί με εκείνον της Google, θα καταθέσουν επίσης στις 28 Οκτωβρίου στην Επιτροπή Εμπορίου της Γερουσίας σχετικά με έναν νόμο που προστατεύει τις εταιρείες του διαδικτύου.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...