ΗΠΑ: 56 χρονος γιατρός πέθανε μετά τον εμβολιασμό του, από εγκεφαλικό – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Γιατρός στις ΗΠΑ πέθανε μετά τον εμβολιασμό στις 18 Δεκεμβρίου του 2020. Πιο συγκεκριμένα, ο 56χρονος γυναικολόγος δρ. Γκρέγκορι Μάικλ από τη Φλόριντα έχασε τη ζωή του μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο που οδήγησε σε εσωτερική αιμορραγία. Παρόλα αυτά γίνεται περαιτέρω έρευνα για τα αίτια του θανάτου του.
Σύμφωνα με την USA Today, το περιστατικό φαίνεται να προκλήθηκε από μια πάθηση από την οποία φέρεται να έπασχε ο γιατρός, η οποία ονομάζεται θρομβοκυτοπενία και έχει ως αποτέλεσμα την θρόμβωση των αρτηριών του ασθενούς. Πρέπει να σημειωθεί ότι σε εξαιρετικά σπάνιες περιπτώσεις, η θρομβοκυτοπενία είχε παρατηρηθεί σε παιδιά που είχαν λάβει εμβόλια κατά της ιλαράς, της μαγουλάδας και της ερυθράς.

Σε άλλες περιπτώσεις, η θρομβοκυτοπενία μπορεί να αποτελέσει συνέπεια του καρκίνου, της αναιμίας, της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, ορισμένων ιών, ή συνέπεια γενετικών παθήσεων, τοξικών χημικών, φαρμάκων όπως τα διουρητικά, και ενός σπανίως χρησιμοποιούμενου αντιβιοτικού, της χλωραμφαινικόλης. Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC) και ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ ερευνούν σε βάθος τα αίτια θανάτου του δρ. Μάικλ έτσι ώστε να διαπιστώσουν εάν ο θάνατός του είχε σχέση με τον εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού.

Τι δηλώνουν οι εταιρείες Pfizer και BioNTech
Παράλληλα, οι εταιρείες ανάπτυξης του εμβολίου, Pfizer και BioNTech, ανακοίνωσαν πως επίσης θα διεξάγουν σχετική έρευνα, αν και δηλώνουν πως σε προηγούμενες έρευνές τους δεν αποδείχθηκε κάποια σχέση του εμβολίου με την θρομβοκυτοπενία. «Είναι σημαντικό να πούμε ότι σοβαρά και δυσάρεστα γεγονότα, όπως οι θάνατοι που δε σχετίζονται με το εμβόλιο είναι δυστυχώς πιθανό να συμβαίνουν με τον ίδιο ρυθμό που θα συνέβαιναν ούτως ή άλλως και στο γενικό πληθυσμό», σχολίασαν οι εταιρείες.

Τι ζήτησε η γυναίκα του γιατρού
Η σύζυγος του εκλιπόντος γιατρού, ανακοινώνοντας την απώλειά του, άφησε υπόνοιες για την πιθανή σχέση του εμβολίου με το θάνατο του συζύγου της, γράφοντας: «Ο θάνατός του δεν πρέπει να αποβεί μάταιος, σας παρακαλώ να σώσετε ζωές κοινοποιώντας αυτές τις πληροφορίες». Σε κάθε περίπτωση, ο CDC συνέστησε ψυχραιμία στο αμερικανικό κοινό, έως ότου βγει κάποιο σχετικό πόρισμα.

«5.000.000 άνθρωποι έχουν ήδη εμβολιαστεί κατά του Covid-19. Η χρήση εμβολίων κατά του κορωνοϊού είναι το επόμενο βήμα στις προσπάθειές μας να προστατεύσουμε τους Αμερικανούς και να περιορίσουμε τον αντίκτυπο της πανδημίας».

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα