ΗΠΑ: Χάνουν τη δουλειά τους, εννέα μήνες μετά, οι δολοφόνοι αστυνομικοί της Μπριόνα Τέιλορ

Μοιραστειτε το

Αποπέμπονται από το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπηρετούσαν οι δύο από τους αστυνομικούς που συμμετείχαν στο αιματηρό περιστατικό κατά το οποίο έχασε τη ζωή της η μαύρη νοσοκόμα Μπριόνα Τέιλορ, όταν αστυνομικές δυνάμεις εισέβαλαν στο σπίτι της ενώ κοιμόταν με τον σύντροφό της. 

Οι δύο αστυνομικοί από το Λούιβιλ που πυροβόλησαν και σκότωσαν την Μπριόνα Τέιλορ, ενημερώθηκαν χθες, Τρίτη, ότι το αστυνομικό τμήμα στο οποίο υπηρετούσαν έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για την αποπομπή τους, μετέδωσαν αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η δολοφονία της Τέιλορ, τον περασμένο Μάρτιο, είχε πυροδοτήσει κύμα οργής στους μαύρους της Αμερικής το οποίο μετετράπη σε τσουνάμι μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, δύο μήνες αργότερα.

Τρεις αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμά της 26χρονης Τέιλορ στο Λούιβιλ του Κεντάκι, λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 13ης Μαρτίου, εκτελώντας ένα ένταλμα με βάση το οποίο δεν ήταν υποχρεωμένοι προηγουμένως να χτυπήσουν την πόρτα ή να αναγγείλουν ποιοι είναι. Ο σύντροφός της πυροβόλησε μία φορά (τραυματίζοντας στο πόδι έναν αστυνομικό) με ένα όπλο που κατείχε νόμιμα, νομίζοντας ότι ο πρώην φίλος της Μπριόνα προσπαθούσε να μπει στο σπίτι. Οι αστυνομικοί ανταπάντησαν, πυροβολώντας 32 φορές, με έξι σφαίρες να χτυπούν τη νεαρή γυναίκα.

Οι δικηγόροι του ντετέκτιβ Μάιλς Κόσγκροουβ, ενός από τους αστυνομικούς που πυροβόλησαν την Τέιλορ, και του ντετέκτιβ Τζόσουα Τζέινς, ο οποίος συνέταξε το ένταλμα, ανακοίνωσαν ότι οι πελάτες τους έχουν λάβει ειδοποίηση για την αποπομπή τους, σύμφωνα με τους New York Times.

Σώμα ενόρκων αποφάσισε στα τέλη Σεπτεμβρίου ότι να μην ασκηθεί δίωξη για ανθρωποκτονία σε κανέναν από τους τρεις λευκούς αστυνομικούς που συμμετείχαν στην επιδρομή στο διαμέρισμα της Τέιλορ.

Εναντίον ενός αστυνομικού, του Μπρετ Χάνκινσον, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για έκθεση σε κίνδυνο των γειτόνων της Τέιλορ, διότι οι σφαίρες από το όπλο του πέρασαν στο διαμέρισμα ενός γείτονα. Εναντίον των άλλων δύο αστυνομικών, του Τζόναθαν Μάτινγκλι και του Μάιλς Κόσγκροουβ, που πυροβόλησαν εναντίον της Τέιλορ, δεν ασκήθηκαν διώξεις.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...