ΗΠΑ: Υποχρεωτική χρήση μάσκας στις δημόσιες συγκοινωνίες -Ανησυχία για τις μεταλλάξεις – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Καθώς οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προειδοποιούν ότι πολύ μεταδοτικές παραλλαγές κοραναϊού θα μπορούσαν σύντομα να επιδεινώσουν την εξάπλωση στις ΗΠΑ, η χώρα πρόκειται να απαιτήσει μάσκες στις δημόσιες συγκοινωνίες.

Η εκκρεμούσα εντολή από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ έρχεται καθώς η χώρα ολοκληρώνει τον θανατηφόρο μήνα της πανδημίας.
Το CDC εξέδωσε οδηγία αργά την Παρασκευή που θα απαιτεί από τους ανθρώπους να φορούν μάσκα προσώπου κατά τη χρήση οποιασδήποτε μορφής δημόσιας συγκοινωνίας, συμπεριλαμβανομένων λεωφορείων, τρένων, ταξί, αεροπλάνων, σκαφών, μετρό ή οχημάτων με ταξί, ενώ ταξιδεύουν μέσα, εντός και εκτός ΜΑΣ.
Η οδηγία  τίθεται σε ισχύ στις 11:59 μ.μ. Δευτέρα.


Οι μάσκες πρέπει να φοριούνται κατά την αναμονή, την επιβίβαση, τα ταξίδια και την αποβίβαση, είπε. Τα καλύμματα πρέπει να είναι τουλάχιστον δύο ή περισσότερα στρώματα αναπνεύσιμου υφάσματος που στερεώνονται στο κεφάλι με γραβάτες, θηλιές αυτιών ή ελαστικές ταινίες – και τα κασκόλ και οι μπανάνες δεν μετράνε, αναφέρει η οδηγία.
Οι άνθρωποι μπορούν να αφαιρέσουν τις μάσκες τους για λίγο για να φάνε, να πιουν ή να πάρουν φάρμακα. επαλήθευση της ταυτότητάς τους σε υπαλλήλους επιβολής του νόμου ή μεταφοράς · επικοινωνία με άτομα με προβλήματα ακοής · φορέστε μάσκα οξυγόνου σε αεροσκάφος. ή κατά τη διάρκεια ιατρικής έκτακτης ανάγκης, λέει ο ιστότοπος του CDC.
Το CDC δήλωσε ότι διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλει την απόφαση μέσω ποινικών κυρώσεων, αλλά «ενθαρρύνει έντονα και προβλέπει εκτεταμένη εθελοντική συμμόρφωση» και αναμένει υποστήριξη από άλλες ομοσπονδιακές υπηρεσίες για την εκτέλεση της εντολής.
Ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υπέγραψε εκτελεστική εντολή την περασμένη εβδομάδα, απαιτώντας από τους διακρατικούς ταξιδιώτες να φορούν μάσκα και προκάλεσε τους Αμερικανούς να φορούν μάσκες για τις πρώτες 100 ημέρες της θητείας του.

 Οι ειδικοί φοβούνται ότι οι μεταλλάξεις θα επιδεινώσουν τα περιστατικά και τους θανάτους

Παρόλο που τα εμβόλια φτάνουν στο κοινό, οι ειδικοί της υγείας λένε ότι το έθνος αντιμετωπίζει πολλούς ακόμη μήνες από την πανδημία και η εξάπλωση των εξαιρετικά μεταδοτικών μεταλλάξεων έχει προκαλέσει ανησυχία.

Μεταλλάξεις όπως αυτές που εντοπίστηκαν για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο (B.1.1.7), τη Νότια Αφρική (B.1.351) και τη Βραζιλία (P.1) πιστεύεται ότι είναι πιο μεταδοτικές από τα προηγούμενα στελέχη.
Και παρόλο που τα τρέχοντα εμβόλια πιστεύεται ότι είναι προστατευτικά έναντι αυτών, κάποια έρευνα έχει δείξει ότι μπορεί να είναι κάπως λιγότερο αποτελεσματικά έναντι του στελέχους Β.1.351.
Το CDC είπε ότι το στέλεχος B.1.1.7 θα μπορούσε να κυριαρχήσει στις ΗΠΑ μέχρι τον Μάρτιο.
«Το γεγονός είναι ότι, όταν έχετε έναν ιό που έχει την ικανότητα να μεταδίδει πιο αποτελεσματικά από τον άγριο τύπο στην κοινότητα, αργά ή γρήγορα από την καθαρή ιική δυναμική, θα γίνει πιο κυρίαρχο από τον άγριο τύπο», Δρ. Anthony Fauci, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργίας και Λοιμωδών Νοσημάτων, δήλωσε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης του Λευκού Οίκου την Παρασκευή.
Και πιο μεταδοτικές μεταλλάξεις όπως αυτό είναι πιθανό να επιδεινώσουν την εξάπλωση του κοροναϊού και να προσθέσουν τον αριθμό των θανάτων, το Ινστιτούτο Μετρήσεων και Αξιολόγησης Υγείας στο Πανεπιστήμιο της Ουάσινγκτον προέβλεψε την Πέμπτη.

Ο αριθμός των θανάτων των ΗΠΑ Covid-19 ανέρχεται σήμερα σε περισσότερους από 436.800 . Το μοντέλο προβλέπει περισσότερους από 594.600 συνολικούς θανάτους έως την 1η Μαΐου ως την πιο πιθανή προβολή του – 25.000 περισσότερους θανάτους από την προηγούμενη προβολή του.
Η γρήγορη εξάπλωση μεταλλάξεων  θα μπορούσε να πάρει αυτόν τον αριθμό έως και 620.000 έως την 1η Μαΐου, δήλωσε ο IHME. Σε ένα χειρότερο σενάριο, σχεδόν 654.000 Αμερικανοί θα μπορούσαν να είναι νεκροί του Covid-19 έως την 1η Μαΐου, προειδοποίησε η IHME.
Περισσότερες από 400 περιπτώσεις της μετάλλαξης B.1.1.7 έχουν αναφερθεί στις ΗΠΑ, σύμφωνα με το CDC. Οι ΗΠΑ έχουν εντοπίσει τουλάχιστον δύο περιπτώσεις του στελέχους B.1.351, τόσο στη Νότια Καρολίνα , όσο και μία περίπτωση του P.1 , στη Μινεσότα.
Ωστόσο, οι ειδικοί δήλωσαν ότι η παρακολούθηση αυτών των στελεχών δεν ήταν ισχυρή και πολλές άλλες περιπτώσεις, ειδικά της μετάλλαξης B.1.1.7, θα μπορούσαν να είναι στις ΗΠΑ.

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα