ΗΠΑ: Στον «αέρα» το νομοσχέδιο για την ενίσχυση οικογενειών και εταιρειώ

Μοιραστειτε το

AP Photo/Patrick Semansky

Ο απερχόμενος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγες ημέρες πριν αναχωρήσει από τον Λευκό Οίκο, ζητά να αυξηθεί το ποσό των επιδοτήσεων που θα χορηγεί το δημόσιο στις οικογένειες που έχουν πληγεί από την πανδημία.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε το σχέδιο νόμου που προβλέπει δαπάνες 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη στήριξη της αμερικανικής οικονομίας που πλήττεται από τον αντίκτυπο της πανδημίας του νέου κορονοϊού αφήνοντας να εννοηθεί πως δεν θα υπογράψει αν δεν γίνουν οι αλλαγές που απαιτεί.

«Ζητώ από το Κογκρέσο να τροποποιήσει αυτό το νομοσχέδιο και να αυξήσει το γελοία χαμηλό ποσό των 600 δολαρίων στα 2.000 δολάρια ή στα 4.000 για κάθε ζευγάρι. Ζητώ επίσης από το Κογκρέσο να διαγράψει άχρηστα και δαπανηρά στοιχεία αυτού του νομοσχεδίου», τόνισε ο Τραμπ σε βίντεο που ανήρτησε στον λογαριασμό του στο Twitter.

Το σχέδιο που υιοθέτησαν οι αμερικανοί κοινοβουλευτικοί προβλέπει δαπάνες για την υποστήριξη των νοικοκυριών και των εταιρειών οι οποίες πλήττονται από την πανδημία του νέου κορονοϊού. Αλλά δεν μπορεί να τεθεί σε εφαρμογή χωρίς την υπογραφή του προέδρου της χώρας.

Ο Ρεπουμπλικάνος μεγιστάνας αξίωσε να του σταλεί μια τροποποιημένη, «ικανοποιητική» εκδοχή του νομοσχεδίου, χωρίς την οποία ενδέχεται να αφήσει στην επόμενη κυβέρνηση το καθήκον να εγκρίνει ένα σχέδιο ανάκαμψης της οικονομίας.

Προηγήθηκε, έπειτα από μήνες αδιεξόδου, συμφωνία Δημοκρατικών και Ρεπουμπλικανών που ανακοίνωσαν πως κατέληξαν σε καταρχήν συμφωνία για το σχέδιο νόμου αυτού.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν από την πλευρά του έκρινε ότι το νομοσχέδιο που προβλέπει δαπάνες 900 δισεκ. δολαρίων είναι ένα «πρώτο βήμα», αλλά ανεπαρκές, συμπληρώνοντας ότι θα ζητήσει το 2021 από το Κογκρέσο να ψηφίσει νέο πακέτο μέτρων για τη στήριξη της οικονομίας.

«Πρέπει να συνεργαστούμε και με τα δύο κόμματα», το Δημοκρατικό και το Ρεπουμπλικανικό, «μόνο έτσι» θα υπάρξει πρόοδος, είπε ο Μπάιντεν. 

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Η δική μου αποτίμηση των χθεσινών εκλογών

Οι σχεδόν 215.000 πολίτες που συμμετείχαμε χτες στις εκλογές...

Μας ξαγρυπνά το όνειρο

Η ζωή μας είναι γεμάτη από όνειρα, όνειρα που...

Απίστευτη αναλγησία από την μνημονιακότερη Κυβέρνηση …

Τους τελευταίους μήνες αυτή η υποταγμένη, μνημονιακότερη  κυβέρνηση των...

Συλλήψεις υπουργών στον Νίγηρα, εκκενώνουν Γάλλοι και Ιταλοί

Ραγδαίες εξελίξεις μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα στον Νίγηρα, που...