ΗΠΑ-Κορονοϊός: Σε καραντίνα ο Μάικ Πομπέο καθώς ήρθε σε επαφή με θετικό στην COVID-19 πρόσωπο

Μοιραστειτε το

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό και θα μπει σε καραντίνα, αν και το αποτέλεσμα του τεστ στο οποίο υποβλήθηκε ήταν αρνητικό, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός Πομπέο ταυτοποιήθηκε ότι ήρθε σε επαφή με πρόσωπο που βρέθηκε θετικό στον COVID. Για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δεν μπορούμε να ταυτοποιήσουμε το πρόσωπο αυτό», δήλωσε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Ο υπουργός υποβλήθηκε σε τεστ και είναι αρνητικό. Σύμφωνα με τις οδηγίες του CDC, θα μπει σε καραντίνα. Παρακολουθείται στενά από την ιατρική ομάδα του υπουργείου».

Προς το παρόν δεν είναι σαφείς οι περιστάσεις υπό τις οποίες ο Πομπέο ήρθε σε επαφή με το πρόσωπο που μολύνθηκε από τον νέο κορονοϊό, ωστόσο η Washington Post ανέφερε χθες, Τρίτη, πως ακύρωσε μια ομιλία που επρόκειτο να δώσει σε πάρτι σε εσωτερικό χώρο που οργάνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις του Πομπέο, για τις οποίες η Post ανέφερε ότι στάλθηκαν 900 προσκλήσεις, προκάλεσε επικρίσεις από το Κογκρέσο. Την περασμένη εβδομάδα ο Δημοκρατικός γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ κάλεσε τον Πομπέο να ακυρώσει τις εκδηλώσεις προκειμένου να αποφύγει να εκθέσει σε «απερίσκεπτο υγειονομικό κίνδυνο» τους υπαλλήλους του υπουργείου και το προσωπικό της εκδήλωσης.

Περισσότεροι από 72,66 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν επιβεβαιωμένα μολυνθεί από τον νέο κορονοϊό, σύμφωνα με καταμέτρηση του πρακτορείου Reuters, Στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχουν καταγραφεί περίπου 16,7 εκατ. μολύνσεις και περισσότεροι από 304.000 θάνατοι.

Πηγή
Author: editor13

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...