ΗΠΑ: Κατά των «σκληρών συνόρων» με την Ιρλανδία, προειδοποιήσεις προς τη Βρετανία

Μοιραστειτε το

Αντίθετη με τη δημιουργία ενός «κατά λάθος σκληρού συνόρου» μεταξύ της Μεγάλης Βρετανίας και της Ιρλανδίας είναι η κυβέρνηση των ΗΠΑ, προειδοποίησε ο ειδικός απεσταλμένος του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στη Βόρεια Ιρλανδία, Μικ Μαλβέινι, όπως αναφέρουν σε σημερινό δημοσίευμά τους οι Financial Times.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον προτείνει μια νέα νομοθεσία που θα παραβιάζει το πρωτόκολλο για τη Βόρεια Ιρλανδία της συνθήκης διαζυγίου της Βρετανίας με την Ε.Ε., το οποίο επιδιώκει να αποφευχθεί η δημιουργία ενός φυσικού τελωνειακού συνόρου ανάμεσα στην Βόρεια Ιρλανδία του Ηνωμένου Βασιλείου και την Ιρλανδία που είναι κράτος μέλος της Ε.Ε.

«Η κυβέρνηση Τραμπ, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και το αμερικανικό Κογκρέσο ευθυγραμμίζονται με την επιθυμία να δουν την διατήρηση της Συμφωνίας της Μεγάλης Παρασκευής, όπως και να απουσιάζουν τα σύνορα», δήλωσε ο Μαλέινι σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα, αναφερόμενος στην ειρηνευτική συμφωνία που υπεγράφη μεταξύ του Λονδίνου, του Δουβλίνου και των πολιτικών ηγετών της Βόρειας Ιρλανδίας το 1998.

Τα σχόλιά του ακολουθούν αυτά που έκανε πριν από δύο ημέρες ο υποψήφιος των Δημοκρατικών για τις προεδρικές εκλογές Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προειδοποίησε τη Βρετανία ότι πρέπει να τιμήσει την συμφωνία του 1998 κατά την αποχώρησή της από την Ε.Ε. ειδάλλως δεν θα υπάρξει ξεχωριστή εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ.

Πηγή, ΑΜΠΕ, Reuters, FT

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...