ΗΠΑ: Θρίλερ σε πέντε πολιτείες- Εξανεμίστηκαν οι διαφορές Τραμπ-Μπάιντεν – OTA VOICE

Μοιραστειτε το

Καθώς η καταμέτρηση των ψήφων σε πολιτείες-κλειδιά των ΗΠΑ συνεχίζεται, οι διαφορές μικραίνουν και δίνουν μεγαλύτερες πιθανότητες στον Τζο Μπάιντεν να κερδίσει το μαγικό αριθμό των 270 εκλεκτόρων.

Κατά τα πιο πρόσφατα δεδομένα, ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος χάνει έδαφος στην Πενσιλβάνια, πολιτεία με μεγάλο πληθυσμό και έπαθλο 20 εκλέκτορες. Ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με λιγότερες από 30.000 ψήφους και κάθε νέα ψήφος που προστίθεται μοιάζει να μειώνει κι άλλο τη διαφορά.

Στην Αριζόνα αντίθετα είναι ο Δημοκρατικός υποψήφιος αυτός που βλέπει το προβάδισμα του να συρρικνώνεται, αν και όχι τόσο δραστικά. Στην πολιτεία αυτή (11 εκλέκτορες), ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με περίπου 46.000 ψήφους.

Θρίλερ για γερά νεύρα στην Τζόρτζια, το αποτέλεσμα μοιάζει περισσότερο με στρίψιμο νομίσματος: τους δύο αντιπάλους χωρίζουν μόλις 700 ψήφοι.

Στη Νεβάδα, όπου τα δεδομένα δεν ανανεώνονται συνεχώς, ο Μπάιντεν προηγείται με 12.000 ψήφους. Στην πολιτεία αυτή διακυβεύονται 6 εκλέκτορες, που ενδέχεται να ανοίξουν στον Δημοκρατικό υποψήφιο την πόρτα του Λευκού Οίκου.

Οι Ρεπουμπλικάνοι αμφισβητούν έντονα το αποτέλεσμα, καταθέτουν συνεχώς ενστάσεις, ενώ έχουν προαναγγείλει ότι θα προσφύγουν στο Ανώτατο Δικαστήριο. Οι αντιδράσεις τους στοχεύουν κυρίως στην επιστολική ψήφο, όπου θεωρούν πως έχει γίνει αλλοίωση.

Πηγή: ΑΠΕ, dpa

Πηγή
Author: admin.user

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα