ΗΠΑ: Η επιρροή Τραμπ ακόμη εμφανής στους Συντηρητικούς

Μοιραστειτε το

Η επιρροή και «κληρονομιά» του Ντόναλντ Τραμπ στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα θα είναι σε «πλήρη προβολή» καθώς μια ετήσια συγκέντρωση εξέχοντων συντηρητικών των ΗΠΑ ξεκινά την Παρασκευή, με βασικό ερώτημα να είναι αν ο πρώην πρόεδρος θα εκλεγεί ξανά σε τέσσερα χρόνια.

Διακεκριμένοι συντηρητικοί του Κογκρέσου, όπως οι γερουσιαστές Τεντ Κρουζ, Τομ Κότον, Τζος ΧόουλιTed Cruz,  είναι από τους «πιστούς» του κ. Τραμπ που αναμένεται να μιλήσουν στο Συνέδριο Συνέδριο Πολιτικής Δράσης στο Ορλάντο της Φλόριντα, στο οποίο ο Τραμπ θα μιλήσει την Κυριακή.

Οι ταραχώδεις τελευταίες εβδομάδες στο γραφείο του Ντόναλντ Τραμπ είδαν τους υποστηρικτές του να ξεκινούν μια αιματηρή επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ στις 6 Ιανουαρίου σε μια προσπάθεια να παρεμποδίσουν το Κογκρέσο να πιστοποιήσει την εκλογική νίκη του Προέδρου του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, μια νίκη που ο Τραμπ ισχυρίστηκε ψευδώς είχε νοθευτεί από ευρεία απάτη.

Συνολικά 17 μέλη του κόμματός του στο Κογκρέσο ψήφισαν να τον κατηγορήσουν ή να τον καταδικάσουν για υποκίνηση εξέγερσης, αν και η ψηφοφορία στη Γερουσία έχασε την πλειοψηφία των δύο τρίτων που χρειάστηκε να καταδικαστεί. Μερικοί εξέχοντες Ρεπουμπλικάνοι, συμπεριλαμβανομένου του ηγέτη της μειοψηφίας της Γερουσίας Μιτς ΜακΚόνελ, κατακεραύνωσαν τον κ. Τραμπ για τον ρόλο του στην πρόκληση της εισβολής, αλλά περισσότερα μέλη εξακολουθούν να εκφράζουν την υποστήριξή τους.

Ο κ. Τραμπ αντιμετωπίζει επίσης νομικές προκλήσεις, με το Γραφείο του Επαρχιακού Εισαγγελέα του Μανχάταν να διεξάγει ποινική έρευνα για τον Οργανισμό Τραμπ.

Ορισμένοι σύμβουλοι λένε ότι θέλουν ο κ. Τραμπ να μην χρησιμοποιήσει την ομιλία του για αναφορά στις εκλογές, αλλά αντίθετα να προσφέρει έναν οδικό χάρτη για τους Ρεπουμπλικάνους να ανακτήσουν τον έλεγχο της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Γερουσίας στις εκλογές του Κογκρέσου το 2022.

«Προφανώς θα μιλήσει για την πεποίθησή του ότι οι εκλογές είχαν σημαντικές επιπτώσεις», δήλωσε ένας σύμβουλος του πρώην προέδρου. «Ωστόσο, πιστεύω και ελπίζω να περιστραφει στο πώς αντιμετωπίζουμε τη σοσιαλιστική ατζέντα του Μπάιντεν για την Αμερική και ελπίζω ότι θα είναι για το μέλλον και όχι για το παρελθόν».

Ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκράχαμ, ένας από τους στενότερους συμμάχους του κ. Τραμπ στο Κογκρέσο, είπε σε δημοσιογράφους στο Καπιτώλιο ότι αναμένει από τον Ντόναλντ Τραμπ να μιλήσει για τα πολιτικά του επιτεύγματα, τα μειονεκτήματα της προσέγγισης του κ. Μπάιντεν στη μετανάστευση και την ενέργεια και να χαράξει ένα ελπιδοφόρο μέλλον για το «America First» ημερήσια διάταξη.

Ο κ. Γκράχαμ είπε ότι είπε στον κ. Τραμπ ότι «θα ήταν μεγάλο λάθος» να επικεντρωθεί στις προηγούμενες εκλογές. Ερωτηθείς αν πίστευε ότι ο Τραμπ θα ακολουθούσε αυτή τη συμβουλή, ο κ. Γκράχαμ απάντησε: «Θα δούμε».

Ο Ντόναλντ Τραμπ, 74 ετών, αναμένεται να εξετάσει την πιθανότητα να είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία το 2024, μια προοπτική που «περιπλέκει» τα πράγματα για άλλους υποψήφιους για προεδρικούς Ρεπουμπλικάνους, συμπεριλαμβανομένου του πρώην υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο και του πρώην αντιπροέδρου Μάικ Πενς.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Άσκηση: Πόσος χρόνος αρκεί για να βελτιώσει τη μνήμη

Η άσκηση δεν αποτελεί σύμμαχο μόνο της σωματικής υγείας,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...