ΗΠΑ: Η εισβολή στο Καπιτώλιο «φρέναρε» το ράλι στα Χρηματιστήρια

Μοιραστειτε το

Έτσι, μολονότι ενδοσυνεδριακά ο δείκτης Dow Jones είχε ξεπεράσει για πρώτη φορά στην ιστορία του τις 31.000 μονάδες έκλεισε εν τέλει στις 30.829 μονάδες, ενισχυμένος κατά 1,44% ή κατά 437 μονάδες.

Αντίστοιχα, ο δείκτης S&P 500 ενισχύθηκε κατά 0,57% ή 21 μονάδες και διαμορφώθηκε στις 3.748 μονάδες ενώ ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κατέγραψε πτώση 0,61% και διαμορφώθηκε στις 12.740 μονάδες.

Σύμφωνα με χρηματιστηριακούς αναλυτές ο έλεγχος και της Γερουσίας από τους Δημοκρατικούς θα διευκόλυνε τα προγράμματα ενίσχυσης της οικονομίας με διάθεση κρατικού χρήματος για ενίσχυση της ανάπτυξης. Έτσι υπήρξαν μαζικές εντολές αγοράς για εταιρείες μικρής κεφαλαιοποίησης αλλά και τράπεζες που εκτιμάται ότι θα είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την ανάκαμψη της οικονομίας.

Σημειώνεται ότι νωρίτερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν σημαντικά κέρδη στη σκιά της έγκρισης του εμβολίου της Moderna από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων. Συγκεκριμένα στη Γερμανία ο δείκτης DAX έκλεισε με άνοδο 1,76%, στο Παρίσι ο CAC 40 με άνοδο 1,19%, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε ράλι 3,47% ενώ με κέρδη 1,78% έκλεισε ο Πανευρωπαϊκός Δείκτης Euro Stoxx 50.

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

EnvolveXL: στήριξη 100 ελληνικών startups τα επόμενα 5 χρόνια

Ένας μήνας έμεινε για την υποβολή αιτήσεων στο νέο...

Η συγκινητική ιστορία σκύλου που εγκαταλείφθηκε σε καταφύγιο έπειτα από 16 χρόνια

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει η συγκινητική ιστορία της...