ΗΠΑ: Ελεύθερος 17χρονος κατηγορούμενος για το φόνο διαδηλωτών

Μοιραστειτε το

Ένας 17χρονος Αμερικανός κατά του οποίου έχουν απαγγελθεί κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, αφού πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα το καλοκαίρι δύο διαδηλωτές κατά του ρατσισμού στο Ουισκόνσιν, αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή εγγύησης δύο εκατομμυρίων δολαρίων, γνωστοποίησε την Παρασκευή ένας από τους συνηγόρους του.

Ο Κάιλ Ρίτενχαους «βγήκε από την φυλακή», γράφει ο δικηγόρος Λιν Γουντ σε μήνυμά του στο Twitter, ευχαριστώντας αυτούς που συνέβαλαν στην συγκέντρωση του ποσού της εγγύησης που απαιτείτο για να αφεθεί ελεύθερος ο 17χρονος, μεταξύ των οποίων ο ηθοποιός Ρίκι Σρόντερ.

Σύμφωνα με τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, ο Κάιλ Ρίτενχαους, υποστηρικτής του Ρεπουμπλικανού απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και λάτρης των όπλων, είχε μεταβεί τον Αύγουστο στην Κενόσα για να «προστατεύσει» την πόλη από τις ταραχές που είχαν ξεσπάσει στο περιθώριο των διαδηλώσεων κατά της αστυνομικής βίας.

Τα επεισόδια αυτά ξέσπασαν μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Αφροαμερικανού Τζέικομπ Μπλέικ από λευκό αστυνομικό, ο οποίος τον πυροβόλησε στην πλάτη πολλές φορές.

Ο Μπλέικ, πατέρας οικογένειας, επέζησε, αλλά μπορεί να μην μπορέσει ποτέ ξανά να περπατήσει.

Βίντεο που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο φαίνεται να δείχνουν τον Κάιλ Ρίτενχαους οπλισμένο με τουφέκι εφόδου ανάμεσα σε διαδηλωτές.

Προσοχή σκληρές εικόνες:

Σε ένα από αυτά, φαίνεται να φεύγει την ώρα που ένας άλλος νέος πέφτει στο έδαφος χτυπημένος από σφαίρα στο κεφάλι, ενώ σε άλλο, φαίνεται να καταδιώκεται από μια ομάδα, να πέφτει στο έδαφος και να γυρνάει με το όπλο στο χέρι. Στη συνέχεια ακούγονται πυροβολισμοί.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος επισκέφθηκε την Κενόσα στις αρχές του Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, είχε αρνηθεί τότε να καταδικάσει τις πράξεις του Κάιλ Ρίτενχαους.

«Είδατε το βίντεο, προσπαθούσε να τους ξεφύγει (…) Φαντάζομαι ότι τα είχε χάσει και ότι θα είχε μάλλον σκοτωθεί», δήλωσε, αποφεύγοντας να καταδικάσει τις πράξεις του νεαρού άνδρα.

Για τον δικηγόρο του, τον Λιν Γουντ, ο Κάιλ Ρίτενχαους είναι ένας «πολιτικός κρατούμενος» που δεν έκανε τίποτε άλλο «πέραν του να προσπαθήσει να βοηθήσει τους άλλους και να αμυνθεί όταν δέχθηκε επίθεση».

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...