ΗΠΑ-Εκλογές: Το FBI ερευνά «εκστρατεία» κλήσεων που προέτρεπαν τους πολίτες «να μείνουν σπίτι»

Μοιραστειτε το

Η ομοσπονδιακή αστυνομία (FBI) ερευνά μια σειρά από μυστηριώδεις, αυτοματοποιημένες τηλεφωνικές κλήσεις που παρότρυναν τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους την ημέρα των εκλογών, όπως έγινε γνωστό από αξιωματούχο του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας.

Το FBI δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε αίτημα να σχολιάσει την υπόθεση.

Ένα στέλεχος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ελέγχου των Τηλεπικοινωνιών (FCC) είπε ότι η υπηρεσία αυτή είναι ενήμερη για αυτές τις τηλεφωνικές κλήσεις (robocall) που προέτρεπαν τους πολίτες «να μείνουν στο σπίτι και να παραμείνουν ασφαλείς» αντί να ψηφίσουν.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Washington Post, τις τελευταίες εβδομάδες εκτιμάται ότι έγιναν 10 εκατομμύρια τέτοιες κλήσεις. Ο εκπρόσωπος της FCC είπε ότι η υπηρεσία δεν σχολιάζει τις εν εξελίξει έρευνες.

Πολιτειακοί και τοπικοί αξιωματούχοι στις ΗΠΑ είχαν σημάνει συναγερμό για τουλάχιστον δύο διαφορετικές «εκστρατείες» μέσω αυτοματοποιημένων κλήσεων, η προέλευση και ο ακριβής σκοπός των οποίων παραμένουν ασαφείς.

Ειδικοί που μίλησαν στο πρακτορείο Reuters είπαν ότι τους προκαλεί απορία η μία από αυτές τις εκστρατείες, που καλεί τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι, χωρίς όμως να αναφέρεται ξεκάθαρα στις εκλογές.

«Υπάρχει κάποια σύγχυση για αυτήν», είπε η Τζούλια Πόρτερ, η αντιπρόεδρος της RoboKiller, μιας εταιρείας που καταπολεμά το τηλεμάρκετινγκ και τις αυτοματοποιημένες κλήσεις και παρακολουθούσε αυτήν την εκστρατεία.

Σύμφωνα με το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποίησε η RoboKiller, όταν ο χρήστης σηκώνει το ακουστικό, ακούγεται μια γυναικεία φωνή να λέει: «Γεια σας. Πρόκειται απλώς για μια δοκιμαστική κλήση. Ώρα να μείνετε σπίτι. Μείνετε ασφαλείς και μείνετε στο σπίτι».

Η Πόρτερ είπε ότι η κλήση αυτή έχει γίνει εκατομμύρια φορές τους τελευταίους 11 μήνες, όμως μόλις σήμερα έφτασε στο νούμερο 5 ή 6 στη λίστα με τα κορυφαία «ανεπιθύμητα τηλεφωνήματα».

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Μέγας ΠΑΟΚ στα πλέι οφ του Conference League

Το πληρέστερο portal ψυχαγωγίας. Σινεμά, Θέατρο, Γεύση, Citylife, Εικαστικά,...

Τι να κάνετε αν σας πιάσει διάρροια

Σε όλους μας μπορεί να συμβεί να αισθανθούμε εκείνη...

Πόλεμος: Τι θα συνέβαινε αν η Ρωσία δολοφονούσε τον Ζελένσκι

«Μια δολοφονία δεν άλλαξε ποτέ την ιστορία του κόσμου»,...