ΗΠΑ: Εγκρίθηκε το νομοσχέδιο για ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας με την Ελλάδα- Τι περιλαμβάνει

Μοιραστειτε το

Ομόφωνα εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας των ΗΠΑ το νέο νομοσχέδιο περί «Αμυντικής και Διακοινοβουλευτικής Εταιρικής Σχέσης ΗΠΑ Ελλάδος».

Το νομοσχέδιο εισήγαγε στο Κογκρέσο ο γερουσιαστής και πρόεδρος της εν λόγω Επιτροπής Ρόμπερτ Μενέντεζ με την στήριξη του Ρεπουμπλικάνου γερουσιαστή της Φλόριντα Μάρκο Ρούμπιο.

Το σχέδιο νόμου που υπερψηφίστηκε ενισχύει την αμυντική συνεργασία των δύο χωρών και προωθεί την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Όπως είπε ο κ. Μενέντεζ κατά την έναρξη της συνεδρίασης «αυτό το νομοσχέδιο είναι προτεραιότητα για εμένα και ελπίζω να έχει ισχυρή διακομματική στήριξη καθώς αναδεικνύει τις ισχυρές διμερείς σχέσεις των δύο χωρών, εμβαθύνει την συνεργασία κι αυξάνει την στήριξη μας για τον εκσυγχρονισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων».

«Η υπερψήφιση του νομοσχεδίου συνιστά μια αναγνώριση της ισχυρής διμερούς σχέσης, ενισχύει την υποστήριξη του εκσυγχρονισμού των Ελληνικών Ένοπλων Δυνάμεων και ενισχύει την πολυμερή δέσμευση μεταξύ της Κύπρου, του Ισραήλ, της Ελλάδας και των ΗΠΑ» σημείωσε ο κ. Μενέντεζ.

Επόμενο στάδιο είναι η ψήφισή του από την ολομέλεια του Σώματος της Γερουσίας.

Σύμφωνα με την ανταποκρίτρια του ΣΚΑΪ στις ΗΠΑ, το νομοσχέδιο, μεταξύ άλλων, προβλέπει 125 εκατ. δολάρια στην Ελλάδα για να αντικαταστήσει ρωσικά συστήματα, εξουσιοδοτεί την ταχεία μελλοντική παράδοση F-35 στα οποία περιλαμβάνονται και τα αεροσκάφη που δεν θα δοθούν στην Τουρκία, καθώς και την προμήθεια πλεονάζοντος στρατιωτικού υλικού στη χώρα μας.

«Καθώς αυτό το σημαντικό διακομματικό νομοσχέδιο οδεύει προς κατάθεση στην ολομέλεια της Γερουσίας για πλήρη εξέταση, πρέπει να παραμείνουμε δεσμευμένοι ώστε να διασφαλίσουμε ότι η χώρα μας βελτιώνει την αμυντική της συνεργασία με την Ελλάδα», δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Μάρκο Ρούμπιο και ευχαρίστησε τους συναδέλφους της επιτροπής που ψήφισαν για να στείλουν αυτό το νομοσχέδιο στην Γερουσία για να υποστηρίξουν έναν από τους σημαντικότερους εταίρους μας στην Ανατολική Μεσόγειο και έναν αξιόλογο σύμμαχο του ΝΑΤΟ.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ, ΣΚΑΙ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νερά: Τι αποκαλύπτει η ζημιά στην πόρτα της κρεβατοκάμαρας για τη σχέση του ζευγαριού

Διαβάστε όλο το άρθρο από την πηγή

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος

Πίσω στην φυλακή ο Τσοχατζόπουλος για την υπόθεση του "μαύρου...

Ελληνοτουρκικός διάλογος με σφραγίδα Μέρκελ – «Παράθυρο ευκαιρίας» βλέπει ο Μητσοτάκης

Όλα δείχνουν ότι βρισκόμαστε πιο κοντά στην επανέναρξη των...

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon – Για μια εναλλακτική Ευρώπη

Συνάντηση Λαφαζάνη με Mélenchon πραγματοποιήθηκε το Σάββατο (28/10) το μεσημέρι...