ΗΠΑ: Γέμισε στρατιώτες το Καπιτώλιο – Σε εξέλιξη η συνεδρίαση για παραπομπή Τραμπ

Μοιραστειτε το

Απίστευτες εικόνες κάνουν το γύρο του κόσμου από το αμερικανικό Καπιτώλιο. Ισχυρές δυνάμεις της Εθνοφρουράς έχουν «καταλάβει» το εσωτερικό του κτηρίου, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνεδρίαση για την παραπομπή του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Στρατιώτες έχουν κατακλύσει τους διαδρόμους του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της αυστηροποίησης των μέτρων ασφαλείας, στον απόηχο των δραματικών γεγονότων πριν από μία εβδομάδα και υπό το φόβο νέων επεισοδίων.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη βρίσκεται η συζήτηση στο Κογκρέσο για το κατηγορητήριο σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ ο οποίος κατηγορείται ότι ενθάρρυνε την εισβολή στο Καπιτώλιο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον πέντε άτομα, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός.

Η ψηφοφορία επί της παραπομπής αναμένεται να πραγματοποιηθεί γύρω στις 15:00 (22:00 ώρα Ελλάδας) στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Το αποτέλεσμά της είναι λίγο – πολύ αναμενόμενο καθώς οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία στο Σώμα.

Ωστόσο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η στάση που θα τηρήσουν οι Ρεπουμπλικάνοι, καθώς όλο και περισσότεροι αρχίζουν να παίρνουν αποστάσεις από τον απερχόμενο πρόεδρο. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη τέσσερις Ρεπουμπλικάνοι γερουσιαστές έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ της παραπομπής Τραμπ, κατά τη διαδικασία στην Γερουσία.

Θα χρειαστεί να συγκεντρωθούν τα 2/3 των ψήφων της Γερουσίας για τη λήψη της κρίσιμης απόφασης, σε ένα Σώμα που αυτή τη στιγμή την πλειοψηφία έχουν οι Ρεπουμπλικάνοι. Ωστόσο, τίποτα δεν μπορεί να προεξοφληθεί καθώς πληροφορίες που μετέδωσε το CNNi αναφέρουν ότι ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών γερουσιαστών Μιτς Μακόνελ, έχει δηλώσει σε συνεργάτες του ότι τάσσεται υπέρ της παραπομπής.

Εφόσον, όλα εξελιχθούν ομαλά και η Βουλή των Αντιπροσώπων υπερψηφίσει την παραπομπή, ο 45ος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών θα γίνει σήμερα ο πρώτος στην Ιστορία που θα έχει παραπεμφθεί δύο φορές. Η τελική απόφαση θα κριθεί, βέβαια, στην Γερουσία.

Διαβάστε επίσης:

Ντόναλντ Τραμπ: Δεύτερη παραπομπή 7 μέρες πριν το τέλος εν μέσω πρωτοφανών μέτρων ασφαλείας

Πηγή
Author:

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Σχετικα Αρθρα

Βόρεια Κορέα: Φόβοι για 200 νεκρούς από την κατάρρευση σήραγγας μετά την τελευταία πυρηνική δοκιμή

Μια σήραγγα στην περιοχή πυρηνικών δοκιμών της Βόρειας Κορέας...

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρός 46χρονος από ηλεκτροπληξία

Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε ένας 46χρονος άνδρας στη...

Έτοιμη για διαπραγμάτευση η Ιταλική κυβέρνηση μετά το δημοψήφισμα σε Βένετο και Λομβαρδία

«Έτοιμη να ξεκινήσει διαπραγμάτευση», δηλώνει η κυβέρνηση της Ρώμης,...

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Εφικτή μια βιώσιμη ειρηνευτική συμφωνία, λένε οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν

Αισιόδοξοι πως είναι εφικτή η σύναψη μιας βιώσιμης ειρηνευτικής...